Perez in wachtkamer door mogelijke overname Haas F1

Haas-f1-

Sergio Perez is voorlopig in de wachtkamer gezet door Haas F1, omdat Dmitry Mazepin, vader van F2-coureur Nikita, een bod zou hebben gedaan op de Amerikaanse renstal. De onderhandelingen tussen Perez en Haas zouden daardoor zijn stopgezet.

Sinds de aankondiging dat Perez het team van Racing Point gaat verlaten, is de Mexicaan haastig op zoek naar een nieuw zitje voor 2021. Perez heeft al meerdere gesprekken gevoerd met Haas F1 en een overstap leek er aan te komen, maar ondertussen zou het Amerikaanse team ook niet meer tot de mogelijkheden behoren.

Volgens de Italiaanse tak van Motorsport heeft Dmitry Mazepin, vader van F2-coureur Nikita, een bod gedaan op het team van Haas. Door het bod van de Russische zakenman zouden de gesprekken tussen Haas en Perez zijn stopgezet. Nikita moet minimaal zevende worden in het F2-kampioenschap om zijn superlicentie halen. De 21-jarige staat momenteel op de zesde plaats.

Mazepin senior zou tijdens de Russische Grand Prix met meerdere teams hebben gesproken, maar voor Haas F1 is er nu concrete belangstelling. Het bod dat Mazepin zou hebben gedaan op Haas, is een bod ''waar niemand nee tegen zou zeggen''.

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden