Definitief geen F1-race in Miami volgend jaar

miami-beach-674068_1920

Afgelopen weekend gonsde het al van de geruchten, maar de plannen voor een Formule 1 race in Miami gaan inderdaad tijdelijk de koelkast in. Vandaag werd namelijk bekend dat de onderhandelingen te lang duurden om de wedstrijd nog op de kalender voor volgend jaar te krijgen. De organisatie richt haar pijlen nu op 2020.

"Hoewel onze voorkeur uitging om in 2019 te racen in Miami, was er altijd een punt waarop we het niet meer zouden gaan redden qua tijd. Dat punt is nu bereikt. We gaan het nu bekijken op de langere termijn en hebben besloten met de autoriteiten van Miami om er later in de zomer op terug te komen. We speren nu om de eerste Grand Prix van Miami in 2020 te organiseren", aldus Sean Bratches, commercieel directeur van de Formule 1.

"We hebben altijd gezegd dat we geen compromissen zouden sluiten om de best mogelijke race te organiseren. En als dit betekent dat we hierdoor moeten wachten tot 2020, dan geven we daar veel meer de voorkeur aan dan dat we een net-niet-race zouden houden om maar een deal te kunnen sluiten", besloot Bratches.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden