Definitief: Renault in zee met McLaren, Sainz naar Renault

P-20170914-00917_news

De kogel is door de kerk: McLaren rijdt komend seizoen met Renault-motoren en Carlos Sainz maakt in 2018 de overstap van Toro Rosso naar Renault.

Dat maakte Renault vrijdagmiddag bekend.

Sainz zal volgend seizoen voor het eerst plaatsnemen in de Renault-cockpit en dus niet al over twee weken in Maleisië zoals eerdere geruchten suggereerden. Hij wordt door Red Bull uitgeleend aan de Franse renstal en blijft eigendom van de energiedrankenfabrikant.

Sainz - die in de WK-stand op de negende plaats staat - wordt bij Renault teamgenoot van Nico Hülkenberg. Hij vervangt Jolyon Palmer die op zoek zal moeten naar een nieuwe renstal.

McLaren

McLaren zal in 2018, 2019 en 2020 met motoren van de Franse motorfabrikant rijden. In 2021 gaat het motorregelement op de schop.

De renstal uit Woking neemt na drie seizoenen afscheid van Honda, dat zeer waarschijnlijk motoren zal gaan leveren aan Toro Rosso. De terugkeer van Honda als motorleverancier in de Formule 1 was allesbehalve succesvol. Geplaagd door betrouwbaarheidsproblemen en een gebrek aan vermogen kwam McLaren-Honda niet verder dan de negende en zesde plaats in het constructeurskampioenschap. Dit jaar staat het team op een blamerende negende plaats.

"Deze bevestiging geeft ons de stabiliteit die we nodig hebben om met ons chassis en ontwikkelingsprogramma aan de slag te gaan", zegt McLaren-directeur Zak Brown. "We zijn ervan overtuigd dat Renault en McLaren elkaar zullen versterken. We gaan er een mooie en hopelijk succesvolle samenwerking van maken."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen