Definitief: Sauber vanaf volgend jaar in zee met Honda

JFX4203

Het hing al enige tijd in de lucht, maar Sauber heeft nu dan officieel bekend gemaakt dat het vanaf volgend seizoen Honda-krachtbronnen gaat gebruiken.

Teambaas Monisha Kaltenborn laat in een persbericht weten dat het een grote eer is voor het Sauber F1 Team om in de komende seizoenen met Honda samen te werken: “We kijken erg uit naar onze samenwerking met Honda, voor ons het juiste pad naar een succesvolle toekomst op zowel strategisch als technisch gebied. Wij willen Honda bedanken voor het mogelijk maken van deze geweldige alliantie.”

Voor Sauber is de overstap een flinke trendbreuk: het team uit het Zwitserse Hinwil reed met uitzondering van de periode onder BMW (2006-2009) al vanaf 1997 met Ferrari-krachtbronnen, hoewel deze tussen 1997 en 2005 nog Petronas-motoren werden genoemd. Dit jaar beschikt het over de Ferrari-motor van 2016, maar bij Honda krijgen de Zwitsers hoogstwaarschijnlijk de beschikking over het nieuwste materiaal.

Voor Honda is de deal met Sauber een geschenk uit de hemel. De Japanners keerden in 2015 terug in de Formule 1 als exclusieve partner van McLaren. Tot nog toe levert die samenwerking beide partijen weinig plezier op. Met Sauber als klantenteam verdubbelt Honda de opbrengst van data en dat kon wel eens het verschil maken bij de ontwikkeling van de motor.

Honda-chef Katsuhide Moriyama over deze stap: “Dit is een nieuwe uitdaging voor Honda’s F1-activiteiten. Om zoveel mogelijk voordeel te halen uit het leveren van motoren aan twee teams gaan we de research & development-afdeling in Sakura en de fabriek in Groot-Brittannië (Milton Keynes) uitbreiden. We zullen doorgaan met onze uitdagingen zodat onze fans zo snel mogelijk van een dominant Honda kunnen genieten.”

Foto: Sauber F1 Team

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden