Ron Dennis en McLaren na 37 jaar definitief uit elkaar

dennis

Het 37-jarige huwelijk tussen Ron Dennis en McLaren is voorbij. De 70-jarige Engelsman heeft zijn aandelen in de McLaren Technology Group en McLaren Automotive verkocht. Daarmee komt een einde aan één van de succesvolste samenwerkingen in de Formule 1.

Dennis werd afgelopen december tegen zijn zin aan de kant gezet als teambaas en directeur van het McLaren Formule 1-team, maar bleef als mede-aandeelhouder nog wel betrokken bij moedermaatschappij McLaren Technoloy Group en McLaren Automotive. De breuk kwam tot stand door een conflict met de rest van de aandeelhouders over de te volgen koers. Bij zijn aftreden als teambaas zei een strijdbare Dennis dat hij als aandeelhouder zou blijven vechten voor de belangen van McLaren. Die strijd heeft dus een half jaar geduurd. Dennis zelf is niet rouwig om het vertrek: "Mijn tijd bij McLaren is op passende wijze geëindigd, ik ga me nu richten op andere dingen."

Technicus Ron Dennis kwam in 1980 na omzwervingen bij Cooper, Brabham en het runnen van een succesvol eigen Formule 2-team bij McLaren terecht. Hij wist het team direct naar zijn hand te zetten en dat resulteerde in de afgelopen 37 jaar in 158 Grand Prix-overwinningen en 17 wereldtitels voor Niki Lauda, Alain Prost, Ayrton Senna, Mika Häkkinen en Lewis Hamilton.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen