Derde testdag in Barcelona in tien foto's en video's

door Patrick Wuite
10-saturday-monza

De eerste testweek van het seizoen zit erop na een chaotische dag in Barcelona. De ochtendsessie werd onderbroken door vijf rode vlaggen en in de middag werd het circuit letterlijk onder water gezet, zodat de teams de nieuwe intermediates en full wets konden uittesten. Lewis Hamilton noteerde aan het einde van de dag de snelste tijd voor teamgenoot George Russell en Red Bull-coureur Sergio Pérez. 

Mercedes
Het duurde even, maar eindelijk staat er een Mercedes bovenaan de tijdenlijst. Lewis Hamilton klokte de snelste tijd, al hebben alle teams natuurlijk nog het achterste van hun tong laten zien, en legde veel kilometers af in de middagsessie. George Russell kwam in de ochtend in actie en noteerde de tweede tijd.

George Russell (ochtend): 66 rondes, 1:19.233
Lewis Hamilton (middag): 89 rondes, 1:19.138

Mercedes dag 2 wintertest

Red Bull
Voor Max Verstappen was het een geslaagde eerste testweek in Barcelona. De auto voelde goed aan, de balans is in orde en hij is de week zonder problemen doorgekomen, waaronder de vrijdagochtend met een vierde tijd tot gevolg. Voor Sergio Pérez was het een betere vrijdag, nadat hij op donderdag veel tijd verloor door een versnellingsbak- en motorprobleem. 

Max Verstappen (ochtend): 58 rondes, 1:19.756
Sergio Pérez (middag): 68 rondes, 1:19.556

Red Bull Rb18 Perez

Ferrari
Wederom een prima dag voor Ferrari. Ondanks dat de ochtend bol stond van de rode vlaggen, kon Charles Leclerc zonder problemen 44 rondes afleggen. In de middag moest hij plaatsmaken voor zijn teamgenoot Carlos Sainz, die de intermediates goed heeft kunnen testen.

Charles Leclerc (ochtend: 44 rondes, 1:19.831
Carlos Sainz (middag): 86 rondes, 1:20.072

Ferrari dag 2 wintertest

McLaren
Ook voor het team van McLaren was het weer een geslaagde dag in Spanje. Ze vielen niet heel erg op in de tijdenlijst, maar zowel Lando Norris als Daniel Ricciardo hebben weer de nodige kilometers gemaakt. 

Lando Norris (ochtend): 52 rondes, 1:20.827
Daniel Ricciardo (middag): 80 rondes, 1:20.750

McLaren filmdag

Alpine
Alpine beleefde een dramatische laatste dag in Barcelona, nadat Fernando Alonso zijn bolide moest parkeren. Een hydraulisch probleem zorgde voor vlammen uit de achterkant van de Alpine en doordat de schade te groot was, kwam de Franse renstal de rest van de dag niet meer in actie. 

Fernando Alonso (ochtend): 12 rondes, 1:21.242

AlphaTauri
Ook Pierre Gasly veroorzaakte een code rood. Hij onderstuurde van de baan in bocht 5, raakte de muur en beschadigde de voorkant van zijn AlphaTauri. Dit zorgde er voor dat teamgenoot Yuki Tsunoda in de middag niet in actie kon komen.

Pierre Gasly (ochtend): 40 rondes, 1:22.469
Yuki Tsunoda (middag): 0 rondes

AlphaTauri AT03 Gasly

Aston Martin
Het team van Aston Martin kende de nodige problemen in de ochtendsessie. Sebastian Vettel noteerde weliswaar de vijfde tijd, maar door een olieliek moest hij zijn Aston Martin parkeren. Aston Martin probeerde de auto op te lappen voor de middagsessie, maar dat lukte niet en daardoor heeft Lance Stroll de regenbanden niet kunnen uittesten en liep hij kostbare meters mis. 

Sebastian Vettel (ochtend): 48 rondes, 1:19.824
Lance Stroll (middag): 0 rondes

Aston Martin dag 3 wintertest

Williams
Williams besloot de coureurs gelijke kansen te geven op de vrijdag in Barcelona. In de ochtend kwamen zowel Nicholas Latifi als Alexander Albon in actie en in de middag, toen de baan nat was, kon de Canadees de regenbanden uittesten en Albon de intermediates. 

Nicholas Latifi (ochtend en middag): 13 rondes, 1:20.699
Alexander Albon (ochtend en middag): 88 rondes, 1:20.318

 

Alfa Romeo
Guanyu Zhou kon net zoals op donderdagmiddag veel rondes rijden, alleen veroorzaakte hij wel twee rode vlaggen. Eerst spinde hij eraf in bocht 10 en later in de ochtendsessie kwam zijn auto tot stilstand in de laatste sector. Voor Valtteri Bottas was het een rampzalige eerste testweek. Net zoals op woensdag en donderdag bleef de Fin voor het grootste gedeelte van de dag binnen staan en reed hij maar 10 rondes. 

Guanyu Zhou (ochtend): 41 rondes, 1:21.939
Valtteri Bottas (middag): 10 rondes, 1:30.433

Alfa Romeo dag 3 wintertest

Haas
Met al het gedoe rond Mazepin en Uralkali, hoopte Haas op een normale dag in Barcelona. Dat werd het echter niet: Slechts 9 rondes voor Nikita Mazepin door een lekkage. Teamgenoot Mick Schumacher kon daardoor niet in actie komen. Een ronduit teleurstellende eerste week voor het Amerikaanse team. 

Nikita Mazepin (ochtend): 9 rondes, 1:26.229
Mick Schumacher (middag): 0 rondes

Nikita Mazepin Haas

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen