Dominante Colton Herta wint IndyCar race in Sint-Petersburg

16C_6528-1

Colton Herta heeft de tweede IndyCar race van het seizoen gewonnen. IndyCar-commentator René Hoogterp blikt, exclusief voor Grand Prix Radio, terug op de IndyCar race van St. Petersburg.  

Colton Herta was oppermachtig tijdens de GP van St. Petersburg. "Hij begon de race vanaf pole position en niemand kon hem stoppen", zegt Hoogterp. "Colton Herta leidde 97 van de honderd rondjes en pakte zo zijn vierde overwinning in de IndyCar", aldus Hoogterp. Herta is door deze overwinning opgeklommen naar de vierde plek in het kampioenschap.

Het was een opsteker voor Herta, want tijdens de eerste race van het seizoen was hij betrokken bij een crash in de openingsronde. Er waren ook coureurs waarmee het een stuk minder goed ging dan tijdens de eerste race. "Eigenlijk hadden de uitblinkers van de eerste race, een mindere tweede race. Dat zorgt ervoor dat het kampioenschap na twee races heel dicht bij elkaar ligt. De top-4 staat binnen vijf punten van elkaar", aldus Hoogterp.

JGS-2021-BARBER-32835-1-700x467
(c) Indycar mediapool

Veekay

De Nederlander Rinus van Kalmthout, die in Amerika bekend staat als Rinus Veekay, had een degelijke race. Van Kalmthout startte van P7, maar wist zich niet naar voren te vechten. "Veekay had wat problemen tijdens de eerste stint op de zachte compound, waardoor een negende plek het maximaal haalbare was", vertelt Hoogterp.

Volgend weekend is er weer IndyCar met maar liefst twee races op de Texas Motor Speedway.

Lees ook: Mental Theo te gast in F1 aan Tafel

Lees ook: Jarig: Oud-Formule 1-coureur Daniil Kvyat

Lees ook: Grand Prix van Portugal verreden zonder publiek

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen