Dontje tevreden met derde plaats 24 uur van Nürburgring

door Tim Koenders
Indy-Dontje-24-uur-nurburgring

Indy Dontje is als derde geëindigd in zijn klasse tijdens de 24 uur van de Nürburgring. In de Ferrari 488 GT3 wist hij een podiumplaats te bemachtigen. Door mist op het circuit duurde de race slechts negen uur in plaats van 24. Speciaal voor Grand Prix Radio kijkt Indy Dontje terug op zijn race.

Dontje had een aantal tegenslagen in de voor hem rare 24-uurs race. De race werd om half elf stilgelegd vanwege dichte mist, twaalf uur later kon de race pas worden hervat. Bij de start waren er grote problemen voor Dontje en zijn team. “Bij de start is er een carbon onderdeel in de band gegaan, waardoor die langzaam leeg liep. Ik heb een hele ronde over de Nordschleife met drie banden moeten rijden.”

Teruggevochten na lekke band

Uiteindelijk heeft Dontje zich goed teruggevochten. Voor de rode vlag lag het team alweer op een 22ste plaats. “Na de rode vlag hebben we ons terug weten te vechten naar een dertiende plaats, in onze klasse zijn we uiteindelijk derde geworden.” Dontje is erg tevreden te zijn met het resultaat en hoopt nog vaker voor het team in actie te mogen komen. “Die Italiaanse machine bevalt me wel.”

De hele update van Indy Dontje is te horen op Grand Prix Radio. 

Lees ook: Gaston Starreveld te gast in 1 aan Tafel

Lees ook: Olav Mol: “Hamilton maakte bij herstart fout met magic-knop”

Lees ook: Max Verstappen: “Hebben banden niet te zwaar belast”

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden