F1 aan Tafel over mogelijk vertrek Vettel: Hij mag trots zijn

Vettel oostenrijk 2022

De gasten van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, staan niet te springen om een contractverlenging van Sebastian Vettel. Volgens hen heeft de Duitser zijn beste tijd wel gehad. Wel geven de mannen aan dat hij trots mag zijn op de prestaties die hij heeft geleverd. 

Met een aflopend contract bij Aston Martin geeft Vettel zelf aan er nog niet helemaal uit te zijn. Hij wil de ontwikkelingen van het team afwachten, maar aan de andere kant ook snel een beslissing nemen. Meindert van Buuren, coureur én ondernemer, vindt het een verstandige keuze voor de coureur om een einde te maken aan zijn Formule 1-carrière: "Wat ga je nu nog doen? Bij Red Bull is alles geblokt met Verstappen en Pérez. Mercedes zit voorlopig ook nog wel goed." Wel geeft hij aan dat Vettel trots mag zijn, gezien zijn prestaties en de teams waarvoor hij gereden heeft. 

Aston Martin pitstop oostenrijk

Foto: Pirelli 

Eventuele vervanger

Met een onzekere positie voor Vettel, wordt er direct gepeculeerd over coureurs die zijn plekje bij Aston Martin over zouden kunnen nemen. De naam die aan tafel valt, is Felipe Drugovich, huidige leider in het kampioenschap van de Formule 2. Toch twijfelt Indy Dontje, winnaar van de 24 uur van Daytona, hieraan, al weet hij zo snel geen andere potentiële coureur te bedenken.

Nieuwe functie?

De opvallende rol van Vettel op gebied van milieu blijft ook niet onbesproken. Dontje zou een dergelijke baan binnen de sport voor de Duitser dan ook geen gek idee vinden: "In het ideale beeld zou hij de maatschappelijke rol binnen de Formule 1 kunnen doen. Nadenken over hoe ze beter met het milieu kunnen omgaan." Maar Van Buuren denkt daar anders over: "Persoonlijk zou ik die hele rol weglaten binnen de Formule 1."

F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, verschijnt iedere maandagavond op je favoriete streamingplatform.

Lees ook: F1 aan Tafel: Max breekt records

Lees ook: Yuki Tsunoda krijgt hulp van psycholoog

Lees ook: Christopher Bell wint NASCAR-race op New Hampshire

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden