Yuki Tsunoda krijgt hulp van psycholoog

door Tim Koenders
Yuki Tsunoda GP Emilia Romagna

Yuki Tsunoda wil met de hulp van een psycholoog ervoor zorgen dat hij minder gaat schelden in de auto. De Japanner is ervan overtuigd dat het gescheld hem snelheid kost tijdens de races.

Yuki Tsunoda maakte in 2021 zijn debuut in de Formule 1. De jonge Japanner viel direct op door de manier waarop hij reageerde op de boordradio. Wanneer er een coureur ook maar even in de weg reed was de AlphaTauri-coureur als scheldend te horen. Tsunoda heeft in de afgelopen anderhalf jaar verschillende stappen gezet om beter te worden in de Formule 1. Zo is hij bijvoorbeeld verhuisd om dichter bij zijn team te wonen. De volgende stap is het letten op zijn uitbarstingen, dit wil de Japanner met startnummer 22 doen door samen te werken met een psycholoog.

Tsunoda Monaco 2022 Clive Rose Getty Images

Kost snelheid

Tsunoda heeft aangegeven dat hij, mede door Red Bull, al een aantal weken samenwerkt met een psycholoog. “Ik denk dat het wel even tijd nodig heeft voordat je echt verschil gaat merken. We moeten eerst kijken welke richting we op moeten.” Dat liet Tsunoda weten volgens Motorsport.com.  “Ik weet zeker dat mijn woede-uitbarstingen in de auto mijn snelheid beperken. Het gaat al iets beter maar het moet simpelweg nog minder voorkomen.”

Lees ook: Lando Norris kritisch op sprintraces

Lees ook: Helmut Marko: Volgen Schumacher op de voet

Lees ook: F1 herdenkt Jules Bianchi

 

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden