Lando Norris kritisch op sprintraces

door Gijs Leuvenink
Lando Norris / 2022

Lando Norris is niet overtuigd van de toegevoegde waarde van de sprintraces in de Formule 1. De jonge Brit legt in een interview met Motorsport.com uit waarom die races vaak saai zijn.

"Om in zo'n korte tijd het verschil te gaan maken is buitengewoon lastig", aldus Norris. "Iedereen heeft te maken met dezelfde omstandigheden. De slijtage van de banden speelt een kleinere rol en het inhalen op korte races is een stuk lastiger, zeker als we in de kwalificatie binnen een tiende van elkaar zitten."

Positief voor McLaren

Ondanks de kritische noot merkt Norris wel dat er wat positiefs in zit voor zijn team. In de sprintraces kwam het team uit Woking vaak goed voor de dag. "Over het algemeen waren de sprintraces goed omdat we vaak snel van start gingen. Maar of dit nou de meest opwindende races waren denk ik niet."

McLaren Lando Norris Saudi Arabia

Onduidelijke toekomst

De sprintraces staan nog in de kinderschoenen. Er zijn vijf afgewerkt en het is nog niet expliciet uitgesproken of dat er in de toekomst meer gesprint gaat worden door de Formule 1-coureurs. Wel zal in het huidige seizoen tijdens de Braziliaanse Grand Prix nog een sprintrace gereden gaan worden. 

Lees ook: FIA houdt voet bij stuk, aangekondigde maatregelen worden toegepast

Lees ook: AlphaTauri met upgrades richting Frankrijk

Lees ook: Lewis Hamilton kritisch op anti-discriminatie campagne: Loze belofte

door Gijs Leuvenink

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden