AlphaTauri met upgrades richting Frankrijk

door Zus Veldkamp
Achterkant van de AlphaTauri Imola 2022

AlphaTauri komt met upgrades aan de auto richting de Grand Prix van Frankrijk. Tijdens de Grand Prix van Oostenrijk riep Pierre Gasly al om de hoognodige upgrades en daar lijkt nu gehoor aan gegeven te zijn.

Sinds de nieuwe reglementen van dit jaar heeft AlphaTauri geen upgrades aan de auto gebracht. Deze lijken hoognodig te zijn aangezien de Italiaanse renstal de laatste drie races geen punten heeft gescoord. Dit leidde tot grote irritatie bij Pierre Gasly, die om upgrades gevraagd heeft. 

Update aan bodywork en vloer

Volgens de technisch directeur van AlphaTauri, Jody Egginton, wordt het een grote update aan het bodywork en de vloer van de auto. "We hebben een duidelijk beeld van wat we echt moeten aanpakken. Voor Frankrijk hebben we een behoorlijk omvangrijke update voor het bodywork en de vloer. Het doel daarvan is om de opgemerkte zwakke plekken aan te pakken", laat Egginton weten tegenover Motorsport.com. Dat het team achterloopt in de strijd om aerodynamica is wel duidelijk, maar Egginton maakt zich er geen zorgen over en volgens hem lopen ze hiermee weer wat in op de rest. "We lopen niet synchroon met veel van de teams, maar als de update levert wat we ervan verwachten, dan geeft het ons een auto die iets makkelijker af te stellen en makkelijker in de omgang is. Het is een aerodynamische update, dat is waar momenteel de strijd wordt gestreden."

AlphaTauri AT03 Gasly

Geen grote problemen

Ondanks dat de coureurs niet tevreden zijn over de huidige AT03 schijnen er geen grote problemen te zijn met de auto. "We hebben niet bijzonder veel last van porpoising gehad. Vroeg in het jaar hebben we wat dingen over de vloer geleerd en daar hebben we snel op ingespeeld door wat kleinere updates op de auto te zetten", aldus technisch directeur Egginton. De update zou op alle vlakken verbetering moeten leveren. Met de komende updates gaan ze kijken waar ze nog moeten verbeteren. "Nu draait het erom waar we performance willen toevoegen op de aerodynamische kaart en welke specifieke delen van de auto we willen verbeteren."

Lees ook: Lewis Hamilton kritisch op anti-discriminatie campagne: Loze belofte

Lees ook: Christian Horner: Track limits enorm probleem in Frankrijk

Lees ook: Alexander Albon: Basis tweede seizoenshelft is gelegd

door Zus Veldkamp

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden