Christian Horner: Track limits enorm probleem in Frankrijk

Horner Melbourne 2022

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner denkt dat track limits voor grote problemen zullen gaan zorgen tijdens de Grand Prix van Frankrijk. Afgelopen race in Oostenrijk waren baangrenzen al onderwerp van gesprek, in Paul Richard zal het volgens de Brit een nog groter probleem worden.

Afgelopen race kwamen er maar liefst 43 meldingen binnen betreft track limits. Bij de eerste twee keren dat je net iets te wijd gaat krijg je een waarschuwing. Wanneer dit voor de derde keer gebeurt, zal de wedstrijdleiding er een melding van maken en is de kans op een tijdstraf van vijf seconde groot. Tijdens de race op de Red Bull Ring kregen vier coureurs een straf van vijf seconde voor het overschrijden van de baangrenzen.

Kinderachtig

Max Verstappen riep in Oostenrijk al dat het kinderachtig is om straffen uit te delen wanneer je een paar millimeter naast de baan gaat. Horner is het met zijn coureur eens en denkt dat het op het circuit in Le Castellet alleen nog maar erger zal worden: Het zit in de aard van dit circuit dat je soms net over de grens gaat, dat zag je al in Oostenrijk en het zal in Frankrijk alleen nog maar erger worden. Ook omdat er asfalt naast de weg ligt en je dus niet wordt gestraft als je net iets te wijd gaat", laat Horner weten tegenover Motorsport.com.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Oracle Red Bull Racing (@redbullracing)

Onbegrijpelijk

Op het circuit Paul Richard gekenmerkt door de kleurrijke strepen naast de baan, is er ook veel kans om net een paar centimeter naast de baan te gaan om zo tijd te winnen. Verschillende coureurs zijn van mening dat er moet worden gekeken naar een oplossing voor track limits. Ook Haas-coureur Mick Schumacher denkt dat het op Paul Richard een gespreksonderwerp zal zijn en hoopt dat de FIA met oplossingen komt: Het is lastig uit te leggen wanneer je een tijdstraf krijgt als je een centimeter van de baan gaat, helemaal omdat je er qua rondetijd vaak geen profijt van hebt. Helemaal op een circuit als Paul Richard."

 

Lees ook: Alexander Albon: Basis tweede seizoenshelft is gelegd

Lees ook: Krappe deadline voor Red Bull

Lees ook: Daniel Ricciardo vastberaden om bij McLaren te blijven

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden