Daniel Ricciardo vastberaden om bij McLaren te blijven

door Steffie van Hamersveld
Ricciardo-in-auto

Daniel Ricciardo is niet van plan om voor eind 2023 te stoppen bij McLaren. Zo laat hij weten in een bericht op Twitter. De Australiër heeft het naar eigen zeggen niet gemakkelijk, maar wil graag samen met zijn team terug aan de top komen.

Er gaan al langere tijd geruchten over de toekomst van Ricciardo bij McLaren en in de Formule 1. Onlangs liet McLaren weten dat IndyCar-coureurs- Colton Herta en Patricio O’Ward deel uit gingen maken van een uitgebreid testprogramma bij het team. Inmiddels is bekend dat ook IndyCar-kampioen Alex Palou gecontracteerd is bij McLaren Racing.

Wat dit zal betekenen voor de verre toekomst van Ricciardo is nog onduidelijk, maar de Australiër heeft nog een contract bij McLaren tot het eind van 2023 en is niet van plan om voortijdig te vertrekken. “Ik werk heel hard met het team om te verbeteren en de auto weer terug aan de top te brengen, waar hij thuishoort. Ik wil dit nog steeds meer dan ooit,” verklaart Ricciardo op sociale media.

Tegenvallende resultaten

De resultaten van de 32-jarige coureur vallen dit seizoen erg tegen. Zo heeft Ricciardo in elf races slechts 17 punten weten te behalen, terwijl teamgenoot Lando Norris al 64 punten achter zijn naam heeft staan. Desondanks kan Ricciardo rekenen op steun van Zak Brown, de grote baas van McLaren. Het team uit Woking staat momenteel op gelijke hoogte met Alpine in het constructeurskampioenschap en zal dus alle zeilen willen bijzetten om boven hun Franse concurrenten te blijven.

Lees ook: Michael Masi reageert na officieel vertrek FIA

Lees ook: F1 aan Tafel: Ferrari te snel, Red Bull te zwaar

Lees ook: Günther Steiner: Schumacher legde te veel druk op zichzelf

door Steffie van Hamersveld

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden