Michael Masi reageert na officieel vertrek FIA

door Frederique van Grinsven
Start 2022 Engeland

Michael Masi heeft gereageerd op zijn vertrek bij de FIA. Dinsdag liet de FIA in een verklaring weten dat Masi de organisatie officieel verlaat en teruggaat naar Australië om dichter bij zijn familie te zijn. 

Masi werd vlak voor de Grand Prix van Australië van 2019 door het overlijden van Charlie Whiting benoemd tot wedstrijdleider in de Formule 1. Na drie jaar in deze rol kreeg Masi te maken met de grootste controverse uit zijn carrière, de finale tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton tijdens de Abu Dhabi GP.

Masi kreeg door zijn fouten tijdens de Safety Car volgens de FIA een functie ergens anders binnen de organisatie, maar dit is naar verluidt nooit het geval geweest.

Last minute wedstrijdleider

In een verklaring gegeven aan Motorsport.com schept Masi niet veel duidelijkheid over de situatie en laat vooral weten zijn tijd als wedstrijdleider "een plezier en eer" te hebbben gevonden. 

Het was in 2018 al duidelijk dat de Australiër een keer de plek van Whiting over zou nemen, maar door het plotse overlijden van Whiting kwam deze verantwoordelijkheid sneller dan verwacht. “In het bijzonder ben ik Herbie Blash en Charlie Whiting eeuwig dankbaar voor het identificeren van mij als toekomstige opvolger in 2018, een rol waar ik al vele jaren naar uitkeek om te schaduwen en te leren van Charlie voorafgaand aan zijn schokkende overlijden." laat Masi weten.

Lewis Hamilton en Max Verstappen tijdens race Grand Prix Abu Dhabi 2021

Foto: Mercedes (LAT Images)

Storm van kritiek

In de nasleep van de Abu Dhabi GP kreeg Masi bakken met kritiek over zich heen en was hij nog maanden na de seizoensfinale onderwerp van gesprek. Red Bull teambaas Christian Horner liet toendertijd weten dat er maar weinig omgekeken werd naar Masi zijn welzijn.

Ook Masi zelf benadrukt dat het de afgelopen maanden niet makkelijk is geweest en bedankt vooral zijn directe kring. "De persoonlijke steun van mijn familie, vrienden en collega's wereldwijd tijdens deze reis en vooral in de afgelopen maanden kan alleen maar worden omschreven als overweldigend en iets dat ik voor altijd zal koesteren."

Wat Masi's volgende stap wordt in zijn carrière is niet bekend.

Lees ook: McLaren bevestigt IndyCar-kampioen Alex Palou na foute verklaring

Lees ook: F1 aan Tafel: Ferrari te snel, Red Bull te zwaar

Lees ook: Günther Steiner: Schumacher legde te veel druk op zichzelf

door Frederique van Grinsven

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden