Günther Steiner: Schumacher legde te veel druk op zichzelf

door Tim Koenders
Günther Steiner Haas

Günther Steiner merkt dat de goede resultaten van Mick Schumacher komen omdat hij veel minder druk op zichzelf legt. De Duitser heeft de afgelopen twee races twaalf punten gepakt.

Mick Schumacher kwam in 2021 in de Formule 1. In de opstapklasses van de Formule 1 had Mick Schumacher vaak meerdere jaren nodig om de snelheid echt te vinden. Dat is de reden waarom veel mensen dit seizoen veel van de Duitser verwachten. Sinds de Grand Prix van Canada lijkt het een stuk beter te gaan. De Haas-coureur haalde de finish niet maar reed wel in de punten. Eén Grand Prix later pakte Mick Schumacher zijn eerste punten in de Formule 1. De daaropvolgende race, de Grand Prix van Oostenrijk, was het weer raak. Dit keer behaalde de Duitser een zesde plaats. Zijn puntentotaal staat nu op twaalf.

Jacht op meer punten

Teambaas Günther Steiner ziet sinds de Grand Prix van Canada een duidelijk verschil bij zijn coureur. “In Canada zag hij er zo relaxed uit, dat komt omdat hij een stuk minder druk op zichzelf legt.” Dat liet Steiner weten volgens Sky Sports F1. “Ik weet honderd procent zeker dat dit het geval is. Het verschil was gewoon erg duidelijk zichtbaar. Hopelijk geven de punten hem nog meer zekerheid en kan hij de lijn doorzetten, we kunnen de punten nog goed gebruiken.”

Lees ook: Olav Mol: ''Verstappen had de pace gewoon niet'' 

Lees ook: Charles Leclerc: ''Motorproblemen moeten opgelost worden''

Lees ook: Toto Wolff haalt uit naar ''idiote fans'': ''Blijf weg''

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden