Toto Wolff haalt uit naar 'idiote fans': Blijf weg

Oranjefans Oostenrijk 2022

Toto Wolff heeft een duidelijke boodschap voor de fans die zich het afgelopen raceweekend in Oostenrijk niet konden gedragen. "Blijf weg, we hebben jullie hier niet nodig. Donder gewoon op."

Meerdere fans, vooral vrouwelijke fans, zijn afgelopen weekend lastig gevallen op de Red Bull Ring en maakten een melding bij de Oostenrijkse politie van homofobie, racistische uitlatingen en seksuele intimidatie. De Formule 1 kwam op zondagochtend met een statement en noemde het gedrag van de fans volstrekt onacceptabel. Zo werd de rok van een vrouw omhoog getrokken en riepen dronken fans dat ze geen respect verdiende omdat ze een Lewis Hamilton-fan is. Mercedes kreeg dit te horen en nodigde haar uit om de race in de garage te bekijken. Toto Wolff is furieus op deze 'fans'. "Als je iemand lastig valt, dan ben je gewoon niet goed bij je hoofd. Dit gedrag moet echt stoppen", stelt de teambaas van Mercedes tegenover Racingnews365.

"Als je een echte Formule 1-fan bent kan je niet racistisch en homofoob zijn. Dat past niet in deze sport en dan is het heel simpel: je bent het niet waard om hier te zijn. Blijf weg, donder op", aldus de Oostenrijkse teambaas van Mercedes.

 

Veilig

Lewis Hamilton sluit zich aan bij de woorden van zijn teambaas. "Dit toont weer aan dat het probleem er nog steeds is. We moeten er voor zorgen dat iedereen die hier komt zich veilig voelt, wat je gender, huidskleur of seksuele geaardheid dan ook is. Iedereen moet hier een fantastische tijd hebben", aldus de zevenvoudig wereldkampioen.

Lees ook: Gijs van Lennep, Jeroen Mul en Bas Schothorst te gast in F1 aan Tafel

Lees ook: Alpine tevreden over sterke auto

Lees ook: Weekend om snel te vergeten voor AlphaTauri

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden