Alpine tevreden over sterke auto

Alpine / Fernando Alonso / Esteban Ocon / 2021

Beide Alpine-coureurs zijn tevreden over het verloop van hun race. Ze hebben beide kostbare punten gepakt, want het team staat met 81 punten gelijk in het constructeurskampioenschap met het team van McLaren. Esteban Ocon en Fernando Alonso verschijnen dan ook met een grote glimlach voor de microfoon van F1.com.

Esteban Ocon zijn race verliep zonder problemen, terwijl hij aan het begin van het weekend nog een probleem met de brandstofpomp had. Hij eindigt de race als vijfde. Fernando Alonso lag op koers om zesde te worden, maar door vibraties in de banden moest hij kort op elkaar twee keer stoppen en dus moet hij het doen met een tiende plek. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door BWT Alpine F1 Team (@alpinef1team)

Maximaal haalbare

Voor Esteban Ocon was de P5 het maximaal haalbare. Hij heeft nog wel geprobeerd om het gevecht voor P4 met George Russell aan te gaan, maar daar mist de auto nog net iets voor. "We waren bijna voor George [Russell] gefinisht, maar om meer mee te doen in de top is er echt nog wat werk te doen. Het laat wel zien dat de auto een goede pace heeft. We hebben het maximale eruit gehaald", aldus Ocon. Die in het begin van het weekend nog problemen met de brandstofpomp had. Het team heeft de problemen gelukkig voor de race op kunnen lossen. "We kunnen tevreden terugkijken op dit weekend. Het is nooit fijn om dat soort problemen te hebben, maar ik had genoeg vertrouwen in het team en ze hebben het probleem goed opgelost. We hadden nul problemen tijdens de race." 

Last van Vibraties

Fernando Alonso lag solide zesde, maar door vibraties in de banden moest hij twee keer kort op elkaar de pits in. "Op het einde was ik aan het vechten voor P6, maar we moesten naar dubbel naar binnen vanwege de grote vibratie op die set banden. Dus ik ben twee keer gestopt in twee rondes. En ben P10 gefinisht. In plaats van vijfde en zesde te zijn vandaag zijn we vijfde en tiende. Het doet een beetje pijn nu", vertelt Alonso. Die tot voor het einde zich sneller voelde dan de rest om hem heen. "Het was een goede race als het gaat om de pace. Ik voel me veel sneller dan de auto’s om me heen wat een goed teken is."

Lees ook: Alexander Albon: We komen sterker terug in Frankrijk

Lees ook: Guanyu Zhou: We hadden totaal geen snelheid op de harde band

Lees ook: Kevin Magnussen: We hebben eindelijk wat geluk

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden