Guanyu Zhou: We hadden totaal geen snelheid op de harde band

Guanyu Zhou tijdens filmdag Alfa Romeo 2022

Alfa Romeo-coureur Guanyu Zhou heeft geen potten kunnen breken tijdens de Grand Prix van Oostenrijk. De 23-jarige Chinees miste snelheid en kon niet mee in het grote gevecht om punten in het middenveld, hij eindigde uiteindelijk als veertiende in race.

Strategische keuzes

De als dertiende gestarte Zhou begon de race op de hardste compound, een band waar hij het hele weekend nog amper mee had gereden. De eerste stint was ook de lastigste voor de rookie. "We miste simpelweg snelheid op de harde band. Achteraf gezien was starten op de mediums beter geweest. We hadden namelijk ook enorm veel last van graining op de harde band", weet Zhou te vertellen aan F1.com. Op de hards zakte hij terug tot de achttiende plek, door zijn pitstop naar de mediums en een aantal uitvallers wist hij uiteindelijk toch nog veertiende te worden. "Ik dacht dat er iets mis was met de auto, maar toen ik op de mediums reed voelde de auto opeens weer goed aan en konden we aanvallen."  

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @alfaromeoorlen

Crash om te vergeten

Na de veelbesproken crash in Silverstone is Zhou blij de bittere smaak van de Grand Prix van Groot Brittannië weggespoeld te hebben. "Hopelijk hoeven we het de volgende race niet meer over de crash in Silverstone te hebben, maar over de race in Oostenrijk." In Engeland was Zhou betrokken bij een enorme crash. Na de crash moest Zhou naar het medisch centrum waar hij werd gecheckt en uiteindelijk in orde bleek.

Lees ook: Nicholas Latifi: We hadden schade aan de vloer

Lees ook: Kevin Magnussen: We hebben eindelijk wat geluk

Lees ook: Weekend om snel te vergeten voor AlphaTauri

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden