Weekend om snel te vergeten voor AlphaTauri

door Olav Veenhof
Yuki Tsunoda GP Emilia Romagna

AlphaTauri heeft een teleurstellende Grand Prix van Oostenrijk achter de rug. Met een vijftiende plek voor Pierre Gasly en een zestiende Yuki Tsunoda plek kent het Italiaanse team opnieuw een moeilijk weekend.

Tsunoda die de race als zestiende aanving, had gehoopt een inhaalrace te rijden op de Red Bull Ring. Voorafgaand aan het weekend riep de AlphaTauri-coureur al dat het een lastig weekend zou worden, maar op dit resultaat had Tsunoda niet gerekend. "Ik had gewoon totaal geen snelheid. Het was ons slechtste weekend van dit seizoen, de race was echt vreselijk. Hopelijk is dit de laatste keer dat we zo'n weekend meemaken", weet de Japanner te vertellen aan F1.com.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Scuderia AlphaTauri (@alphataurif1)

Tijdstraf

Teamgenoot Pierre Gasly kwam op zijn beurt als vijftiende over de eindstreep. Bij zijn pitstop had Gasly een tijdstraf van vijf seconde moeten inlossen omdat hij meerdere malen een waarschuwing voor track limits had ontvangen. De tijdstraffen hielpen niet mee aan het resultaat maar de AT03 van het zusterteam van Red Bull Racing kwam  ook gewoon snelheid te kort. "We waren vandaag de langzaamste auto op de grid. Het is jammer dat we om de plaatsen onderin moeten vechten in plaats van om de punten", aldus Gasly.

Gebrek aan updates

Voor AlphaTauri is het te hopen dat ze de snelheid snel terugvinden. Het team vecht namelijk om de zevende plek in het constructeurskampioenschap met Haas. De Amerikaanse concurrenten scoorde vandaag maar liefst twaalf punten en hebben daarmee de zevende plek in het kampioenschap overgenomen. De 26-jarige Gasly is van mening dat zijn team snel met updates moet komen om zodoende de situatie te verbeteren. "We hebben al heel lang geen nieuwe updates meegebracht. Daar gaan we nu de effecten van merken."

 

Lees ook: Mick Schumacher: Race was lastig, maar erg leuk

Lees ook: Sergio Pérez over startincident: Ik gaf hem genoeg ruimte

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Oostenrijk

door Olav Veenhof

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden