Mick Schumacher: Race was lastig, maar erg leuk

Haas Mick Schumacher Oostenrijk 2022

Mick Schumacher is voor de tweede race op rij in de punten geëindigd. De behaalde P6 op de Red Bull Ring is zelfs zijn best behaalde resultaat in zijn Formule 1-geschiedenis. Voor Haas is het de tweede dubbele puntenfinish op rij en ze staan nu zevende in het constructeurskampioenschap. 

Mick Schumacher begon het seizoen met veel schade, maar inmddels heeft Schumacher het helemaal goed gemaakt met het team. De afgelopen twee races heeft Schumacher twaalf punten behaald, hierdoor staat hij nu vijftiende in het kampioenschap. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Haas F1 Team (@haasf1team)

Bandendegradatie

Doordat er meer rondes verreden moesten worden dan tijdens de sprint race, was de bandendegradatie ook hoger. Schumacher had daar last van en wist in de eerste rondes al dat het geen eenstopper zou worden. "We moesten tijdens de race erg voor de banden zorgen. Al snel in de race voelde ik dat het geen eenstopper zou worden. De bandendegradatie was hoog en de wind anders en lastig te handelen", aldus Schumacher tegenover F1.com. 

Vechten met Hamilton

Wederom ging Schumacher het gevecht aan met Lewis Hamilton. Lang leek hij Hamilton achter zich te houden, maar de zevenvoudig wereldkampioen was nog een maatje te groot voor de jonge Haas-coureur. Toch heeft hij er erg van genoten. "Het gevecht met Lewis [Hamilton] was erg leuk, maar voelde wel anders aan. De race was lastig door alle omstandigheden, maar zo leuk om te doen", vertelt Schumacher glunderend. Voor Schumacher is dit de tweede dubbele puntenfinish op rij en in zijn carriére. Hij is dan ook erg trots op zijn team. "Tuurlijk ben ik trots op het team, we hebben weer een dubbele puntenfinish na Silverstone. Iedereen in het team kan en mag dan ook heel blij zijn."

Lees ook: Sergio Pérez over startincident: Ik gaf hem genoeg ruimte

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Oostenrijk

Lees ook: Nicholas Latifi: We hadden schade aan de vloer

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden