Nicholas Latifi: We hadden schade aan de vloer

Latifi

Nicholas Latifi kende geen goede race. Door schade aan de vloer moest hij zelfs zijn auto in de pits zetten. Het is weer een teleurstellende race voor de Canadese coureur, die de snelheid van zijn teamgenoot, Alexander Albon, niet kan matchen. 

De afgelopen races zijn voor Nicholas Latifi niet goed verlopen. Tijdens Silverstone wist hij een extreem goede kwalificatie te rijden, maar dat resultaat lijkt eenmalig te zijn. Tijdens de Grand Prix van Oostenrijk kon hij zelfs niet meer verder door schade aan de vloer. Voor Latifi een race om snel te vergeten en in Frankrijk weer opnieuw te beginnen. 

Schade

Latifi heeft het al een aantal races niet makkelijk en moest vandaag zelfs zijn auto in de pits zetten. Dat kwam doordat er schade aan de vloer was en daardoor verloren ze teveel downforce. "We hadden schade aan de vloer. Er lag veel debris en ik ben een keer hard over de curb geweest, dus waarschijnlijk komt het daardoor. Op een gegeven moment kreeg ik er zo veel last van dat ik niet meer verder kon. We verloren te veel downforce door de schade", vertelt Latifi tegenover de microfoon van F1.com.

Op naar Frankrijk

Voor Latifi zit er niks anders dan deze race snel te vergeten en in Frankrijk weer met een schone lei beginnen. Door de auto vroegtijdig stil te zetten slijt de motor minder hard en dat is nodig met veel dubbele race weekenden. "Door de auto vroegtijdig stil te zetten beperken we de slijtage van de motor. We gaan gewoon vol voor Frankrijk", aldus de Williams-coureur. Latifi heeft het al die tijd zonder updates moeten doen, maar in Frankrijk krijgt hij zijn lang verwachte update aan de auto. "Zonder update-pakket liggen we te veel achter op de rest. Gelukkig komen er voor Frankrijk updates aan, daar kijk ik naar uit."

Lees ook: Charles Leclerc: Goed gevecht met Max Verstappen

Lees ook: Max Verstappen: Tweede is nog steeds een mooi resultaat

Lees ook: Lewis Hamilton na derde podium op rij: Dit had ik zeker niet verwacht

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen