Charles Leclerc: Goed gevecht met Max Verstappen

Charles Leclerc emilia-romagna-gp-2022-thursday

Charles Leclerc wint de Grand Prix van Oostenrijk. Na een spannende strijd met Max Verstappen en problemen met zijn gaspedaal weet hij zijn derde overwinning van het seizoen binnen te halen. Max Verstappen wordt tweede en Lewis Hamilton derde. 

Charles Leclerc heeft er even op moeten wachten, maar zijn derde overwinning van het seizoen is binnen. Het was voor de Monegask geen makkelijke race, hij heeft het een aantal keer lastig gehad met Max Verstappen en op het einde kreeg hij nog problemen met zijn gaspedaal. Hij zag zijn teamgenoot Carlos Sainz ook nog uitvallen met een motorprobleem, dus was het de laatste rondes nog spannend voor de Ferrari-coureur.

"Ik had deze overwinning nodig"

Voor Leclerc is het al even geleden dat hij een overwinning heeft kunnen vieren. In Australië heeft de Monegask voor het laatste gewonnen. De afgelopen 5 races heeft hij ook niet op het podium gestaan. "Ik had deze overwinning nodig. De laatste 5 races zijn lastig geweest voor mij en het team zonder overwinningen en zonder podiums", aldus Leclerc. De Ferrari-coureur is erg tevreden over de auto en dan met name de pace. "De pace is daar en die is sterk. Dat hebben we goed laten zien vandaag."

Lastig slotstuk

Het slotstuk van de race werd lastig voor Leclerc, hij klaagde over problemen met het gaspedaal, die volgens zijn engineer af en toe bleef hangen. Hierdoor kon hij soms ook niet goed terugschakelen en was er onrust bij Leclerc. Die zijn teamgenoot Sainz uit zag vallen met een motorprobleem. Gelukkig voor Leclerc was het geen probleem met de motor. "Het einde was lastig door het probleem met het gaspedaal. Het was geen motorprobleem zoals Sainz en gelukkig wachtte het probleem tot het einde van de race", vertelt de Ferrari-coureur. Die erg genoot van het gevecht met titelrivaal Max Verstappen. "Het was een goede race en het gevecht met Max [Verstappen] was genieten. Ondanks die problemen ben ik erg blij met dit resulaat."

Lees ook: Leclerc te snel voor Verstappen tijdens Grand Prix van Oostenrijk

Lees ook: Max Verstappen: Tweede is nog steeds een mooi resultaat

Lees ook: Lewis Hamilton na tweede podium op rij: Dit had ik zeker niet verwacht

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden