Max Verstappen: Tweede is nog steeds een mooi resultaat

Max Verstappen podium oostenrijk

Max Verstappen heeft voor volle tribunes met oranjefans geen overwinning binnen weten te slepen. Hij heeft Charles Leclerc in de slotfase niet meer in kunnen halen en moet het doen met een tweede plek. Carlos Sainz vormde na zijn uitvalbeurt geen bedreiding meer voor de Nederlander. 

Verstappen startte de race vanaf pole position, maar kwam er al snel achter dat het een zware klus zou worden om deze positie te behouden. Halverwege leek de derde plek het hoogst haalbare, met twee snelle Ferrari's voor hem op de baan. Dankzij de uitvalbeurt van Sainz heeft hij hier dus toch een tweede plaats van kunnen maken. "Het was een zware dag. Het leek alsof we het meteen erg moeilijk hadden met de banden. Dat bleek uiteindelijk op elke compound het geval. Te veel degradatie om, vooral Charles, echt te kunnen aanvallen", zo laat hij direct na de race weten tegenover David Coulthard. 

Oranjetribunes

De Nederlander geeft aan wederom erg onder de indruk te zijn van de oranjegekleurde tribunes. "Het is een mooie kleur. Ook om doorheen te rijden. Het is mooi om zoveel fans hierheen te zien komen. Naar Oostenrijk. Natuurlijk is het jammer dat ik ze geen overwinning heb kunnen geven, maar tweede is nog steeds een mooi resultaat." Daarnaast lijkt Verstappen wel te genieten van de gevechten met Leclerc. Hij geeft aan dat dat het hele seizoen al aan de orde is, en dat die gevechten er voorlopig wel zullen blijven: "Dat is al het hele seizoen zo. Ik denk dat dat mooi is om te zien."

Lees ook: Nederlands succes tijdens Formule 2 Feature race

Lees ook: Isack Hadjar wint natte Formule 3 feature race

Lees ook: Daniel Ricciardo: Er is zeker een reden om te lachen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden