Nederlands succes tijdens Formule 2 Feature race

Verschoor actie Bahrein 2022

Richard Verschoor heeft comfortabel de Formule 2 Feature race gewonnen. Door de juiste strategie en banden te kiezen wist hij de overwinning binnen te slepen. Het podium wordt compleet gemaakt door Jehan Daruvala en Logan Sargeant. 

Richard Verschoor heeft zijn derde race van het seizoen gewonnen. Door op de juiste band te starten en de juiste strategie te kiezen wist hij gemakkelijk aan de leiding te komen. Verschoor startte vanaf P8, maar doordat de coureurs om hem heen op de regenbanden startte op een opdrogende baan wist hij snel op te klimmen naar P1. Daar heeft hij de hele race verder gereden. 

Slechte strategie

Tijdens de Formule 3 race was de baan nat, maar opdrogende. Toen de Formule 2 van start ging waren er al veel droge lijnen. Toch kozen veel coureurs om op de regenband te starten. Een slechte keuze, want ze werden zo voorbij gereden door de coureurs op de slicks. Daar was Verschoor er een van hij schoot er als een raket vandoor. De coureurs die op de regenband gestart zijn kwamen daarna ook niet meer in de buurt van de top. Na een aantal rondes was al duidelijk dat de regenband het slechtste was. Ondanks een korte safety car, door Marcus Armstrong die uitviel, konden ze niet besparend met de banden om gaan en moesten ze snel naar binnen. Daar verloren ze veel tijd omdat het veld erg dicht bij elkaar lag. 

Tijdstraffen

De tijdstraffen waren erg populair tijdens deze race. De meesten werden behaald door de track limits. Frederik Vesti kreeg de eerste 5 seconde voor het verlaten van de baan en er een voordeel uit te halen. Jack Doohan heeft in totaal 15 seconde aan penalty's alleen door track limits, het zelfde geldt voor Liam Lawson en Vesti. Verder hebben Calan Williams, Ayumu Iwasa en Roberto Merhi 5 seconde gekregen voor track limits. Die laatst genoemde moest door die penalty het podium aan hem voorbij laten gaan. Hij vervangt de geblesseerde Ralph Boschung en werd last minute gevraagd om op de Red Bull Ring te komen racen. 

Richard Verschoor is gediskwalificeerd omdat er niet genoeg brandstof aanwezig was voor een sample. Hierdoor schuift iedereen een plek op en bestaat het podium uit Jehan Daruvala, Logan Sargeant en Enzo Fittipaldi.

Lees ook: Isack Hadjar wint natte Formule 3 feature race

Lees ook: Daniel Ricciardo: Er is zeker een reden om te lachen

Lees ook: Technisch probleem veroorzaakte DNS Fernando Alonso

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden