Technisch probleem veroorzaakte DNS Fernando Alonso

Esteban Ocon Alpine Grand Prix van Spanje

Door een technisch probleem aan de auto kon Fernando Alonso niet deelnemen aan de sprintrace op de Red Bull Ring. Teamgenoot Esteban Ocon kon wel starten, en heeft er een positieve race van kunnen maken. Hij zal de hoofdrace vanaf de zesde plek starten. 

Met beide auto's in Q3 tijdens de kwalificatie op vrijdag, leek het een goed weekend te worden voor Alpine, waar tweemaal punten gescoord kunnen worden. De zaterdag viel voor Alonso echter in het water, omdat hij zijn auto niet aan de praat leek te krijgen. "Er was iets elektrisch aan de auto dat continu uitging. We zullen het onderzoeken en proberen het op te lossen voor morgen", zo vertelt hij tegen F1.com. Met een achtste startplek, is dit een erg teleurstellende bijkomstigheid voor de Spanjaard, die de race van zondag achteraan de grid zal moeten starten. "Ik ben erg teleurgesteld, het is heel frustrerend. Ik race op een van mijn hoogste niveaus van mijn carrière. En dan start de auto niet bij een race als vandaag."

Blije Ocon

Aan de andere kant van de Alpine garage is de stemming wel anders. Ocon is namelijk erg blij met het resultaat dat hij tot nu toe in Oostenrijk heeft behaald: "We zijn erg blij. Perfecte kwalificatie gisteren. Een erg goede race vandaag. We hebben een klein gat kunnen slaan naar de auto's achter ons." Voor de hoofdrace op zondag is hij blij met zijn startpositie, maar de Fransman ziet ook in dat het van achteren nog gevaarlijk kan worden. "Het doel is om meer punten te halen. Op deze positie zal Lewis waarschijnlijk de druk opvoeren van achteren. Hij komt terug door het veld. Maar we gaan racen en we doen ons best", aldus Ocon. 

Lees ook: Wisselend resultaat voor Aston Martin-coureurs

Lees ook: Lewis Hamilton: Ik begrijp deze coureurs écht niet

Lees ook: Zeer slechte zaterdag voor Williams in Oostenrijk

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen