Lewis Hamilton: Ik begrijp deze coureurs écht niet

Lewis Hamilton praat met de media op zondag Imola 2022

Lewis Hamilton begreep niet wat verschillende coureurs aan het doen waren tijdens de start van de sprint voor de Grand Prix van Oostenrijk. De Brit kwam in aanraking met de AlphaTauri van Gasly die door het contact niet foutloos door de eerste bocht wist te komen.

Het weekend in Oostenrijk begon voor Lewis Hamilton erg goed. De Mercedes leek veel snelheid te hebben en er leek toch weer een podium in te zitten voor de zevenvoudig wereldkampioen. Ook tijdens de kwalificatie was de Brit weer heel snel onderweg. In een snelle ronde maakte hij een fout waardoor hij in de bandenstapel eindigde. In de sprint kreeg de Mercedes-coureur de kans om een betere startplaats te bemachtigen, maar bij de start leek het een moeilijke middag te worden. Pierre Gasly raakte Hamilton en vloog eraf. Hamilton verloor een aantal plaatsen maar wist zich uiteindelijk terug te vechten naar een achtste plaats.

Schade

Lewis Hamilton is zeker niet te spreken over de manier van racen van verschillende coureurs. “Ik had misschien geen goede start maar ik begrijp sommige coureurs écht niet. Ze gaan gewoon naar links terwijl er rechts nog genoeg ruimte was.” Dat liet Hamilton weten tegenover F1.com. “Ik heb daar zeker schade opgelopen, gelukkig kon ik door. Hopelijk wordt het morgen anders dan vandaag.”

Lees ook: Verstappen wint sprintrace, Pérez maakt inhaalslag

Lees ook: Ferrari snelste in tweede vrije training GP van Oostenrijk

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Oostenrijk: VT1 & kwalificatie

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden