Ferrari snelste in tweede vrije training GP van Oostenrijk

Carlos Sainz Ferrari Oostenrijk

Carlos Sainz heeft de tweede vrije training voor de Grand Prix van Oostenrijk met een 1:08.610 als snelste afgesloten. Charles Lecerc eindigde als tweede, Max Verstappen moest genoegen nemen met een derde tijd.

-Liveblog gesloten-

Update 13:37

De volledige uitslag van de tweede vrije training voor de Grand Prix van Oostenrijk:

Update 13:35

Het verslag van VT2 voor de Grand Prix van Oostenrijk verteld door Olav Mol hoor je op Grand Prix Radio.

Update 13:31

De tweede vrije training voor de Grand Prix van Oostenrijk zit erop. Carlos Sainz was met een 1:08.610 de snelste voor teamgenoot Charles Leclerc. Max Verstappen sluit de tweede training als derde af. De mannen van Alpine eindigen knap als vierde en vijfde. 

Update 13:23

De teams zijn rustig bezig met het afwerken van de programma's. De training is tot op heden rustig verlopen.

Update 13:16

Met nog veertien minuten op de klok komt Lewis Hamilton voor het eerst vandaag op de baan. 

Update 13:13

De mannen van Ferrari nemen de snelste tijd over. Met nog zeventien minuten op de klok staat Carlos Sainz eerste voor zijn teamgenoot. Max Verstappen staat op de derde plaats.

Update 13:10

Volg VT2 mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog! 

Update 13:05

Alpine lijkt er zeer goed bij te zitten. Ze bleven lang binnen maar staan nu tweede en derde op de medium band. 

Update 13:00

Halverwege de tweede vrije training voor de Grand Prix van Oostenrijk heeft Verstappen de snelste tijd op zijn naam staan. Carlos Sainz staat bijna twee tienden achter de Nederlander. George Russell staat derde en Fernando Alonso, die net zijn eertste rondes heeft gereden, staat vierde.

Update 12:54

Na bijna een halve training binnen te hebben gestaan zijn de mannen van Alpine eindelijk buiten. Het is nog steeds wachten op Lewis Hamilton.

Update 12:47

Charles Leclerc vraagt aan zijn team wat er met de motor aan de hand is. Volgens het team is er niets aan de hand en hoort het bij de strategie.

Update 12:41

George Russell komt naar buiten, zijn Mercedes is gerepareerd. Lewis Hamilton staat voorlopig nog wel binnen.

Update 12:38

Een duidelijk verschil tussen Red Bull en Ferrari. Het Italiaanse team rijdt op de gele medium band terwijl Red Bull op de rode zachte band rijdt. Verstappen heeft op dit moment de snelste tijd op zijn naam staan. 

Update 12:35

Er zijn toch al veel coureurs die buiten zijn. Het team van Mercedes laat nog even op zich wachten. Na de twee crashes tijdens de kwalificatie zullen ze tijdens deze training kijken of alles weer werkt.

Update: 12:30

De tweede vrije training voor de Grand Prix van Oostenrijk is officieel van start gegaan.

Update 12:22

Volg VT2 mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog! 

Update 12:15

Welkom bij het liveblog van de tweede vrije training voor de Grand Prix van Oostenrijk! Komend uur houden we je hier op de hoogte van de actie op de Red Bull Ring.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden