Max Verstappen wint sprintrace, Pérez maakt inhaalslag

Max Verstappen Spielberg

Max Verstappen heeft de sprintrace op de Red Bull Ring gewonnen! Charles Leclerc en Carlos Sainz maken de top 3 compleet. Sergio Pérez startte de sprintrace als dertiende, maar heeft uiteindelijk de vijfde plek weten te bemachtigen.

- LIVEBLOG GESLOTEN -

Update 17:12

Volg de race mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie, de sprintrace en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog!

Update 17:09

Hier de volledige uitslag van de sprintrace. Dit zal daarbij de startopstelling zijn voor de hoofdrace op zondag.

Update 17:04

Max Verstappen wint de sprintrace in Oostenrijk! Het podium wordt compleet gemaakt door de de Ferrari's.

Update 17:03

Met de laatste ronde die is begonnen, wordt Vettel door zijn team naar binnen geroepen. Hij zal de sprintrace dus niet uitrijden.

Update 17:02

Hamilton is voorbij aan Schumacher, maar dit gevecht is zeker nog niet klaar. Schumacher doet er alles aan om de positie terug te winnen.

Update 17:00

Schumacher vraagt aan zijn team of Magnussen ietsje langzamer kan rijden. Dan krijgt de Duitser weer DRS op zijn teamgenoot, en kan hij Hamilton gemakkelijker achter zich houden.

Update 16:59

Nog 5 ronden te gaan! Pérez is langzaam maar zeker bezig om het gat naar Russell te dichten, maar het gat is nog steeds 4.8 seconden. Hamilton heeft het nog steeds moeilijk achter Schumacher. De Brit roept over de boordradio dat Schumacher te veel in de weg zou zitten.

Update 16:57

Hamilton zit al een aantal ronden vast achter de Haas-coureurs. Het lukt hem niet, in tegenstelling tot Pérez, om Magnussen en Schumacher in te halen. Hij moet het dus nog doen met een negende plek.

Update 16:53

Pérez is ondertussen langs Ocon. Het gat naar Russell is ruim zes seconden. Nu is het zaak voor de Mexicaan om dit gat eerst dicht te rijden. Hier is nog een beeld van de inhaalactie op Schumacher.

Update 16:51

Er was even een korte gele vlag. Vettel maakte contact met Albon en spinde vervolgens de grindbak in. Hij wist in zijn achteruit weer uit de grindbak te komen. Hij rijdt nu dus als laatste op de baan. Albon heeft al 5 seconden straf voor een incident met Norris, dus het is even afwachten wat hier nog van gaat komen.

Update 16:49

Pérez heeft beide Hazen ingehaald. Hiermee rijdt hij momenteel als zesde op de baan. Nu aast hij op Ocon, die anderhalve seconde voor Pérez rijdt.  

Update 16:46

Beide Ferrari's zijn elkaar hard aan het racen. De twee proberen elkaar telkens in te halen. Verstappen ligt nog steeds eerste en loopt hierdoor uit. Hij heeft ondertussen bijna drie seconden voorsprong op leclerc.

Update 16:44

Hier een beeld van het incident bij de start, nog vóór de eerste bocht.

Update 16:40

Incident bocht 1: Hamilton, Gasly en Albon raakten elkaar bij de start. Gasly werd iets opgelift en spinde vervolgens. Hij moet het nu doen met een achttiende plek. Hamilton heeft ook wat posities verloren; hij rijdt momenteel elfde.

Update 16:38

Max Verstappen behoudt zijn eerste plek tijdens de eerste bochten. Sainz heeft zijn teamgenoot ingehaald en staat nu op de tweede plek. Pérez heeft een goede start. Hij is gestart als dertiende, maar rijdt momenteel op de achtste plek.

Update 16:36 

Ook Zhou rijdt nu de pitstraat in. Hij zal de sprintrace starten vanuit de pitstraat. Nu gaan we starten!

Update 16:34

Ook Guanyu Zhou heeft moeite met de auto. Hij staat aan het begin van het rechte stuk stil, waardoor er een extra opwarmronde wordt ingezet. Net hierna lijkt zijn auto weer te starten, maar hij mag niet terug naar de achttiende plek. Mocht hij deze ronde uit kunnen rijden, zal hij achteraan starten. Alonso is inmiddels terug in de pitstraat.

Update 16:31

We gaan 24 ronden racen op de Red Bull Ring. Tijdens het starten van de opwarmronde, blijft Fernando Alonso op zijn plek staan. Zelfs de bandenwarmers zaten nog om de banden. Op de grid hebben ze dus een probleem ontdekt, waardoor hij vermoedelijk niet zal deelnemen aan de sprintrace.

Update 16:25

Volg de sprintrace mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie, de sprintrace en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog! 

Update 16:20

Welkom bij het liveblog van de sprintrace voor de Grand Prix van Oostenrijk! Hier houden we je op de hoogte van alle actie op de baan. 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden