Wisselend resultaat voor Aston Martin-coureurs

vettel stroll aston martin oostenrijk 2022

De coureurs van Aston Martin met wisselende gevoelens uit de sprintrace gekomen. Lance Stroll is aardig positief, nadat hij een aantal positief heeft gewonnen ten opzichte van de kwalificatie. Sebastian Vettel was bezig met een goede race, maar dankzij Alexander Albon is dat verkeerd afgelopen.

Stroll startte de sprintrace vanaf de zeventiende plek, maar heeft dit gedurende de race verbeterd naar een dertiende positie voor de race van zondag. "We hebben wat plekken gewonnen, dus dat is een betere positie voor morgen",  zo laat hij tevreden weten aan F1.com. Daarbij vertelt hij dat het meeste werk is verricht in de eerste ronden van de sprintrace. Daarna was het vooral een kwestie van DRS behouden en de voorganger volgen. "We kwamen terecht in een DRS-trein. We hadden een goede eerste ronde en verder werd er niet echt geracet. Ik volgde gewoon de auto voor me."

Puur ongeluk

Vettel lag op koers, totdat hij in een incident terechtkwam met Albon. De Williamscoureur had al een tijdstraf na een incident met Lando Norris, maar ook met Vettel ging hij in gevecht. Vettel is ervan overtuigd dat hij zelf aan de goede kant zat, en de schuld dus bij Albon ligt. "Ik denk dat ik voor lag. Ik denk dat hij tegen mij is gegleden. Het was ongelukkig, want toen lag ik eruit." De wedstrijdleiding heeft echter besloten dat er geen verder onderzoek gedaan zal worden naar dit incident. Wanneer hij voorbij had kunnen komen aan Albon, had Vettel zeker kansen gezien voor de rest van de race. "Iedereen had ongeveer dezelfde pace. Alex leek wat meer moeite te hebben. Het was belangrijk om voor hem te komen en een gat te kunnen trekken. Maar zo ver zijn we niet gekomen."

Lees ook: Zeer slechte zaterdag voor Williams in Oostenrijk

Lees ook: Haas behaalt goed resultaat in sprint, Schumacher toch ontevreden

Lees ook: Teleurstellende sprintrace voor AlphaTauri

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden