Zeer slechte zaterdag voor Williams in Oostenrijk

door Tim Koenders
albon latifi melbourne

De zaterdag op de Red Bull Ring was voor Williams een dag om snel te vergeten. Alexander Albon kreeg een tijdstraf na een gevecht met Lando Norris en tikte Sebastian Vettel van de baan. Nicholas Latifi beschreef na afloop dat eigenlijk niets werkte.

Alexander Albon mocht de sprint voor de Grand Prix van Oostenrijk als elfde aanvangen. Williams koos ervoor om op de zachte band te starten. De Thai verdedigde stevig zijn positie ten opzichte van Lando Norris. Volgens de wedstrijdleiding was dit niet volgens het reglement, de Williams coureur kreeg een vijf seconden tijdstraf. Later in de race raakte Albon ook Vettel nog. Deze actie bleef onbestraft maar dit allemaal zorgde voor een zestiende startplaats voor de Grand Prix van Oostenrijk.

Na afloop van de kwalificatie liet Albon weten dat hij niet met opzet Norris en Vettel van de baan drukte. “Bij het ingaan van de bocht lag ik voor, Vettel koos ervoor om later te remmen en buitenom te gaan. Dit mag ook maar aangezien ik mijn rempunt al bepaald heb kan ik weinig meer veranderen.” Dat liet de Thai weten aan F1.com. “Uiteraard rijd ik ze niet met opzet van de baan. We hadden de snelheid gewoon niet vandaag.”

Slechtste auto

Nicholas Latifi kon geen potten breken in de sprint. “Het was vreselijk, we stonden op de verkeerde band. We hebben al de minste neerwaartse druk en de slechtste balans. Vanaf ronde één waren we al aan het glijden. Het was de poging waard aangezien we niks hebben verloren.” Ook voor de race ziet de Canadees het somber in. “We hebben gewoon niet de snelheid hier. Ik had het heel lastig vandaag. De upgrades aan de andere kant van de garage zorgen ervoor dat ik al met een achterstand het weekend inging.”

Lees ook: Verstappen wint sprintrace, Pérez maakt inhaalslag

Lees ook: Ferrari snelste in tweede vrije training GP van Oostenrijk

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Oostenrijk: VT1 & kwalificatie

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen