Isack Hadjar wint natte Formule 3 feature race

Isack Hadjar-Header

Isack Hadjar wint de Formule 3 race in Oostenrijk. Op een natte Red Bull Ring wist de jonge Fransman onder moeilijke omstandigheden zijn ART-auto op de baan te houden om zo zijn eerste hoofdrace van het seizoen te winnen.

Polesitter Isack Hadjar begon de race op een natte baan achter de safetycar en sloeg gelijk een gat met de nummer twee Victor Martins. De pas 17-jarige ART-coureur maakte in de tweede ronde een aantal fouten waardoor hij onder druk kwam te staan van zijn landgenoot, maar Martins wist zijn teamgenoot niet voorbij te gaan en Hadjar wist opnieuw weg te rijden bij kampioenschapsleider Martins.

Lastig inhalen

Op een opdrogende baan moesten coureurs hun banden op temperatuur houden doormiddel van andere lijnen te rijden. Hierdoor was inhalen lastig op het circuit in Spielberg, maar de polesitter van de sprintrace Caio Collet lukte het wel. Na een gevecht met Trident-coureur Zane Maloney wist de nummer zeven van het wereldkampioenschap Maloney op spectaculaire wijze voorbij te gaan.

Herstart

Na een incident tussen twee Trident-coureurs Francesco Pizzi en ZdenÄ›k Chovanec kwam in ronde 21 de safety car op de baan. Na een relatief rustige herstart van de race wist Hadjar de leiding te behouden en kwam hij als eerste over de finish, gevolgd door Victor Martins en Prema-coureur Oliver Bearman die het podium compleet maakt.

View this post on Instagram

A post shared by Formula 3 (@fiaf3)

Spanning in het kampioenschap

Met een overwinning en een snelste ronde in de hoofdrace klimt Isack Hadjar naar de tweede plaats in het kampioenschap. Koploper in het kampioenschap Victor Martins wist met een tweede plek het gat richting Arthur Leclerc te vergroten die als vierde finishte en daarmee naar de derde plek in het kampioenschap zakt. ART-coureur Martins staat bovenaan in het kampioenschap met 98 punten gevolgd door Isack Hadjar met 97 punten en nummer drie Arthur Leclerc met 89 punten.