Daniel Ricciardo: Er is zeker een reden om te lachen

daniel ricciardo oostenrijk

Daniel Ricciardo kan tevreden terugkijken op de sprintrace in Oostenrijk. Hij startte als zestiende en is uiteindelijk op de twaalfde plek achter zijn teamgenoot geëindigd. Hij heeft zelfs nog even gedacht voor Lando Norris te kunnen eindigen.

Ricciardo is tevreden uit zijn auto gestapt na de sprintrace. Met al een aantal weekenden teleurstellende uitkomsten, lijkt hij nu een goede basis te hebben gelegd voor de hoofdrace op zondag. "We zijn vooruit gegaan. Er is zeker een reden om te lachen. Van waar we startten konden we niet erg achteruit. Maar we zijn op zijn minst naar voren gekomen. We hebben een aantal plekken gewonnen. Ik was nog steeds aan het strijden met de auto, maar we lijken sommige auto's toch in te kunnen halen", zo vertelt hij aan F1.com. Volgens de Australiër had er zeker meer in kunnen zitten, maar al met al is hij ook optimistisch: "Misschien, met een aantal meer ronden, konden we met Haas en Alfa in gevecht. Het was beter. Nog steeds wat werk te doen vanavond, maar ik denk dat ik iets gerustgestelder naar bed kan dan gisterenavond."

Teamorders?

Ricciardo heeft de gehele race achter zijn teamgenoot gereden. "Na de eerste paar ronden zat ik achter Lando. Daar startte ik ook, dus daar bleef ik. Na een aantal rondes werd ons verteld onze positie te behouden. Ik heb elke ronde achter hem gezeten." Daarna werd het een lastige kwestie voor het team, omdat Ricciardo heeft aangegeven sneller te kunnen rijden op de rechte stukken. Het team heeft uiteindelijk besloten de coureurs niet te verwisselen en hen de posities te laten behouden. "Uiteindelijk hebben we het niet gedaan. Vanavond zullen we kijken of we iets gemist hebben en of het de juiste beslissing was", zo vertelt hij verder. 

"Ik denk dat punten morgen realistisch zijn. Dat is aanmoedigend. Dus dat gaan we proberen te doen."

Lees ook: Technisch probleem veroorzaakte DNS Fernando Alonso

Lees ook: Wisselend resultaat voor Aston Martin-coureurs

Lees ook: Lewis Hamilton: Ik begrijp deze coureurs écht niet

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden