Lewis Hamilton na derde podium op rij: Dit had ik zeker niet verwacht

Lewis Hamilton - podium - Groot-Brittannie 2022

Lewis Hamilton is tijdens de Grand Prix van Oostenrijk als derde over de finish gekomen. Daarmee mag de Brit voor de derde keer op rij naar het podium. De Mercedes-coureur kreeg door de uitvalbeurt van Carlos Sainz het podium in de schoot geworpen.

Hamilton die de race als achtste aanving, kende een moeilijke start van de race. De zevenvoudig wereldkampioen kwam net als gisteren in de sprintrace Mick Schumacher tegen. Na een lang gevecht wist Hamilton de jonge Duitster voorbij te gaan. Doormiddel van een aantal inhaalacties en een goede strategie reed Hamilton uiteindelijk een eenzame race op de derde positie. Na een chaotische zaterdag wist Hamilton op zondag wel een goed resultaat binnen te halen voor het Duitse team. "Ik had niet verwacht vandaag op het podium te staan. Gisteren hadden we het lastig en het leek een moeilijk weekend te worden, daarom ben ik enorm blij. Op dit resultaat kunnen we verder bouwen", laat Hamilton weten tegenover David Coulthard direct na afloop van de race.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@mercedesamgf1)

Teamresultaat

Door de late uitvalbeurt van Carlos Sainz schoof Hamilton automatisch een plekje op, wat ervoor zorgde dat hij net als in Silverstone op het podium staat. De man uit is Stevenage is voor de derde opeenvolgende keer voor zijn teamgenoot geëindigd, maar is vooral blij met het goede teamresultaat "We hebben ons dit weekend weer iets verbeterd. Als team hebben we het goed gedaan met een derde en vierde plek, daar ben ik op dit moment het meest tevreden mee. Vanaf nu wordt het alleen maar beter", aldus Hamilton. Teamgenoot George Russell wist met een beschadigde voorvleugel alsnog als vierde over de finish te komen.

 

Lees ook: Liveblog Grand Prix van Oostenrijk

Lees ook: Nederlands succes tijdens Formule 2 Feature race

Lees ook: Isack Hadjar wint natte Formule 3 feature race

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen