Sergio Pérez over startincident: Ik gaf hem genoeg ruimte

sergio perez oostenrijk

Sergio Pérez scoort geen punten tijdens de Grand Prix van Oostenrijk. Na een incident in de openingsronde met George Russell liep de Red Bull-coureur schade op en kwam hij deze niet meer te boven. Uiteindelijk viel de Mexicaan in ronde 26 uit.

De teamgenoot van Max Verstappen kende vanaf de vijfde plek een goede start. In de openingsronde probeerde hij aan de buitenkant van bocht vier George Russell in te halen. De Mercedes-coureur verdedigde de binnenkant maar onderstuurde naar buiten waardoor hij Pérez in de rondte tikte. "Er had niks anders kunnen gebeuren dan dit. Ik gaf hem genoeg ruimte om een inhaalactie te plaatsen. Ik zat er duidelijk voor en het was aan hem om contact te vermijden", laat Pérez weten tegenover F1.com. Russell kreeg voor zijn actie een tijdstraf van vijf seconde en finishte de race uiteindelijk als vierde.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Checo Pérez (@schecoperez)

Onherstelbare schade

Door de opgelopen schade in de eerste ronde moest Pérez noodgedwongen naar binnen. Hoewel Pérez daarna op nieuwe harde banden reed, kon hij niet de snelheid rijden die de rest van het veld reed. Uiteindelijk bleek de RB18 met startnummer elf zodanig beschadigd dat in ronde 28 Sergio Pérez naar binnen moest komen, waarmee hij de eerste uitvaller van de dag was. "Het is heel frustrerend om zo te beginnen. In de eerste ronde is het enorm belangrijk dat je schadevrij de race begint. Dat het zo eindigt is enorm jammer."

Strijd om tweede plek

Door zijn uitvalbeurt en de overwinning van zijn concurrent Charles Leclerc verliest Pérez de tweede plaats in het kampioenschap aan de Monegask. De Ferrari-coureur staat tweede met 163 punten gevolgd door Pérez die 147 punten wist binnen te halen dit seizoen.

Lees ook: Max Verstappen: Tweede is nog steeds een mooi resultaat

Lees ook: Lewis Hamilton na tweede podium op rij: Dit had ik zeker niet verwacht

Lees ook: Charles Leclerc: Goed gevecht met Max Verstappen

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden