Kevin Magnussen: We hebben eindelijk wat geluk

Kevin Magnussen op de grid in Saoedi-Arabië 2022

Kevin Magnussen is blij met de tweede dubbele puntenfinish van het team. Hij wist, ondanks problemen met zijn motor, als achtste te finishen. De Haas-coureur laat tegenover F1.com weten dat hij het de afgelopen races lastig heeft gehad, maar dat de positiviteit langzaam terug komt. 

Ondanks dat het team van Haas nog geen updates aan de auto heeft gebracht heeft het team al aardig wat punten binnen geharkt. Ze staan nu met 34 punten zevende in het constructeurskampioenschap een van de beste resultaten tot nu toe. Kevin Magnussen is daar mede verantwoordelijk voor, die ondanks motorproblemen de gehele race achtste is gefinisht. 

"We hebben eindelijk wat geluk"

Voor Silverstone vielen de resultaten voor Haas tegen, maar het team lijkt nu weer op weg naar betere resultaten. "Het is echt een goed weekend voor het team. We hebben eindelijk wat geluk en het viel allemaal onze kant op", aldus Magnussen. Die het lastig vond om positief te blijven na een aantal slechtere races. "De afgelopen vier á vijf races voor Silverstone waren niet echt goed voor ons terwijl de pace er wel was. Dan is het lastig om positief te blijven. Maar nu hebben we de laatste twee races geluk gehad, zeker dit weekend. De kwalificatie, de sprint race en de race was goed. Ik ben echt super blij."

Motorproblemen

Magnussen heeft de hele race last gehad van motorproblemen. Ondanks die problemen wist hij wel de achtste plek te behalen, maar voor Magnussen was het zweten in de auto. "Ik had de hele race motorproblemen, dus ik was echt aan het bidden tot god dat de motor niet opblies. Dat gebeurde gelukkig niet dus daar ben ik echt dankbaar voor", vertelt de Deense coureur lachend. Voor de coureurs van Haas worden het spannende weken, want de langverwachte update komt eraan. "Ik kijk er naar uit wat de upgrades kunnen doen, ik wordt er zelfs een beetje nerveus van. Misschien moeten we hem maar helemaal niet gebruiken", zegt Magnussen lachend. "Nee het is erg spannend en zet ons in een goede positie", vervolgt de Haas-coureur.

Lees ook: Mick Schumacher: Race was lastig, maar erg leuk

Lees ook: Weekend om snel te vergeten voor AlphaTauri

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Oostenrijk

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden