Alexander Albon: We komen sterker terug in Frankrijk

Alex Albon - zijkant snel - Miami2022

Voor Alexander Albon was het een matige race. Hij wist net niet binnen de punten te finishen. Maar volgens Albon was het een verbetering ten opzichte van de sprint race en weet hij nu wat het nieuwe update-pakket allemaal in zich heeft. Dit laat hij weten tegenover F1.com.

Na een dramatische race in Silverstone, waar Alexander Albon hard tegen de betonnen muur crashte, wist hij vandaag een betere positie te behalen. Hij eindigde net niet in de punten op P12 en had ook nog eens een spannend gevecht met Valtteri Bottas om de punten. 

Stappen naar voren

Voor Albon was het de eerste race waar hij echt zijn nieuwe update-pakket uit kon proberen. Volgens Albon werkt hij en kan hij nu meer meedoen met de rest. "Het is deze race de eerste dat we goed kunnen racen met het nieuwe update-pakket. Daar hebben we veel van geleerd. We waren aan het vechten met andere coureurs, wat tot voor kort niet mogelijk was. Toen ik dat deed wist ik dat het niet goed was voor de banden, maar ik moest het doen om Valtteri [Bottas] achter me te houden. Helaas lukte me dat niet en moest ik het doen met P12", aldus Albon. Voor Albon is dit nieuw in de Williams en vindt het dan ook positief nieuws. "Het voelt alsof we dit weekend goede stappen naar voren hebben gezet. Dus dat is positief."

Betere pace

Al vaak hebben beide Williams-coureurs geklaagd over de pace die er niet was. Met de nieuwe update maakt Albon zich daar geen zorgen meer over, want hij kon zelfs mee komen met de McLarens. "We wisten de hele race de McLarens te matchen, maar hadden wel last van verkeer en daardoor raakten we ze kwijt. Ik was wel tevreden over onze pace, want dit kon voorheen niet", aldus Albon. Ondanks dat Albon positief terug kijkt op zijn weekend zit er ook een lichte frustratie door het missen van de punten. "Het is frustrerend dat we net geen punten hebben behaald. Maar kijkend naar waar we gister waren, was het een goede race. Ik ben er blij mee."

Lees ook: Nicholas Latifi: We hadden schade aan de vloer

Lees ook: Guanyu Zhou: We hadden totaal geen snelheid op de harde band

Lees ook: Kevin Magnussen: We hebben eindelijk wat geluk

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden