Charles Leclerc: Motorproblemen moeten opgelost worden

Charles Leclerc Oostenrijk

Charles Leclerc maakt zich zorgen over de betrouwbaarheid van de Ferrari-krachtbron, nadat zijn teamgenoot Carlos Sainz een vrijwel zekere P2 misliep door een motorprobleem en dat is niet voor het eerst dit seizoen. 

En weer was het geen vlekkeloos weekend voor Ferrari, terwijl het rooskleurig uitzag. Charles Leclerc lag dominant aan de leiding met Carlos Sainz op P3, vlak achter Max Verstappen, op veel nieuwere banden. De Spanjaard zat binnen een seconde, had de DRS open en wilde de Nederlander passeren, maar op dat moment begaf de Ferrari-motor het en vloog de auto in brand. Wederom een nulscore voor Sainz, zijn vierde van het seizoen, waarvan twee door mechanische problemen. Charles Leclerc heeft ook de nodige betrouwbaarheidsproblemen gehad. In Spanje begaf zijn turbo het, terwijl hij een comfortabele voorsprong had op George Russell en in Azerbeidzjan begaf zijn motor het, terwijl hij weer aan de leiding lag. En dus maakt Leclerc zich zorgen. 

"We moeten dit oplossen, zodat het niet meer gebeurt. Het overkwam mij twee keer in de laatste vijf races en nu gebeurde het bij Carlos. We moeten dit dus zo snel mogelijk oplossen", tekende Leclerc op aan Reuters. 

 

Verhaal van het seizoen

Carlos Sainz was dan ook ontzettend teleurgesteld na het mislopen van een vrijwel zekere P2. "Dit is ongeveer het verhaal van mijn seizoen. Elke keer als het weer iets beter gaat, volgt gelijk een klap. Het is lastig om dan ongestoord door te gaan", aldus de Spanjaard.

Lees ook: Alpine tevreden over sterke auto

Lees ook: Carlos Sainz: We hadden gemakkelijk P2 kunnen halen

Lees ook: Mick Schumacher: Race was lastig, maar erg leuk

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden