Carlos Sainz: We hadden gemakkelijk P2 kunnen halen

Carlos Sainz in de auto op de vrijdag Spanje 2022

Het leek voor Carlos Sainz en Ferrari een prachtige race te worden. Terwijl Charles Leclerc redelijk makkelijk de overwinning binnen haalde, dacht Carlos Sainz dat P2 er makkelijk in had kunnen zitten. Helaas ontplofde zijn motor en kon hij niet meer verder.

Carlos Sainz lag op koers om comfortabel als tweede te finishen, maar door een spectaculaire ontploffing van zijn motor kon hij niet meer verder. De betrouwbaarheidsproblemen bij Ferrari zijn dus nog niet opgelost.

Brand

Sainz stond op het punt om Max Verstappen in te halen totdat zijn motor ontplofde, deze vatte ook nog eens vlam en hij moest er razendsnel uitspringen. "Het was een lastige situatie want ik wilde eruit springen, maar de auto rolde door naar achteren. Ik wilde niet dat de auto bleef rollen. Ik wist dat de auto in brand stond, maar ik was aan het wachten op de marshalls. Het duurde lang voordat ze kwamen, maar ik ben oke", vertelt Sainz voor de microfoon van F1.com.

Momentum kwijt

Doordat er om de race wel iets gebeurt met Sainz raakt hij het momentum kwijt, terwijl hij wel de snelheid heeft om met de top mee te doen. "Helaas is het elke keer raak voor mij en raken we het momentum kwijt. Het is lastig om door te blijven gaan", aldus de Spaanse coureur. Die denkt dat Ferrari makkelijk een één-twee had kunnen scoren en zelf P2 had kunnen halen. "We hadden gemakkelijk P2 kunnen halen. En een één-twee voor het team. We waren heel snel op de hards. Sowieso waren we dit weekend erg snel, maar helaas geen één-twee voor het team."

Lees ook: McLaren had puntenfinish niet verwacht

Lees ook: Alpine tevreden over sterke auto

Lees ook: George Russell: Er had een podium ingezeten

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden