George Russell: Er had een podium ingezeten

Russell - header

George Russell houdt gemengde gevoelens over aan de Grand Prix van Oostenrijk. De Mercedes-coureur heeft zich na een incident met Sergio Pérez bij de start weten terug te vechten tot de vierde plek.

De als vierde gestarte Russell kende een redelijke start op de mediums, totdat in bocht vier Sergio Pérez hem aan de buitenkant probeerde in te halen, maar zoals vaker op de Red Bull Ring is gebleken, wordt de auto aan de buitenkant in de rondte getikt. Russell werd als schuldige aangewezen voor de gebeurtenis en kreeg een tijdstraf van vijf seconden. Hij herstelde uiteindelijk zijn race doormiddel van een goede strategie en finishte uiteindelijk als vierde.

Startincident

Hoewel de Mexicaan liet weten dat hij genoeg ruimte liet aan Russell, wist de Brit zelf dat contact onvermijdelijk was. "Ik remde zo hard als ik kon en mijn stuuruitslag was maximaal. Op het moment dat Pérez instuurde wist ik dat we elkaar gingen raken. Ik kon niet meer doen dan wat ik deed", laat Russell weten tegenover F1.com.

Gemiste kans

In tegenstelling tot Pérez kon de Mercedes-coureur met lichte schade aan zijn voorvleugel wel zijn race vervolgen. Hoewel Russell uiteindelijk als vierde finisht achter zijn teamgenoot Lewis Hamilton blijft hij kritisch over zijn eigen race. "Het incident bij de start kostte mij al tien seconden over de gehele race, bij de bijbehorende pitstop verloor ik ook nog eens vijftien seconden. Ik had het gevoel dat zonder de chaos in de openingsronde er vandaag een podium had ingezeten", aldus de 24-jarige coureur. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by George Russell (@georgerussell63)

Lees ook: Alexander Albon: We komen sterker terug in Frankrijk

Lees ook: Guanyu Zhou: We hadden totaal geen snelheid op de harde band

Lees ook: Kevin Magnussen: We hebben eindelijk wat geluk

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden