Olav Mol: Verstappen had de pace gewoon niet

Ferrari Charles Leclerc Oostenrijk 2022

Olav Mol, commentator van Grand Prix Radio, blikt terug op de Grand Prix van Oostenrijk. Hij heeft het onder andere over het startincident van Sergio Pérez, de ploffende motor van Carlos Sainz en de snelle Ferrari. 

De Grand Prix van Oostenrijk werd verreden in een Sprint-weekend. De coureurs reden op de zaterdag een korte race om de startopstelling van de grid te bepalen. Het was Max Verstappen die de Sprint wist te winnen en de race van voren mocht starten. Al snel tijdens de race werd duidelijk dat de Ferrari sneller was dan de Red Bull en dat Verstappen over moest gaan tot schadebeperking. De andere Red Bull, die van Sergio Pérez, lag in bocht vier al in het grind met veel schade. Mol zag het incident anders dan de wedstrijdleider, die gaf George Russell een penalty. "Pérez elimineert zichzelf daar, want Russell zit daar op die kerbstone. In mijn optiek was de penalty niet terecht. Pérez riep dat hij genoeg ruimte gaf maar hij stuurt één keer in en niet meer naar buiten. Dan maak je een bepaalde radius, die eindigt in tranen. Aanvallen aan de buitenkant daar is tien keer gevaarlijker dan aan de binnenkant. Als je dan toch aanvalt aan de buitenkant moet je bereid zijn om op te geven, en dat deed hij niet." 

sergio perez oostenrijk

Ferrari sneller

Na een aantal ronden in de race kwam duidelijk naar voren dat Ferrari de snelste auto had. "Honderd procent", reageert Mol daarop. "Ferrari met Leclerc heeft fair and square gewonnen. Je zag dat Verstappen ook realiseerde dat hij die gewoon pace niet had. Al relatief snel kwam de boordradio dat Verstappen het niet ging volhouden", vertelt Mol. Verstappen reed na de inhaalactie de pits in om een undercut te proberen. "Beide keren lukte de undercut maar beide keren werd hij op snelheid weer ingehaald. Wat dat betreft heeft Ferrari dat goed gedaan. Je moet je realiseren wat Ferrari heeft gedaan heel knap is. Voor het laatst dat zij wonnen op Oostenrijk was namelijk in 2003", aldus Mol.

Problemen bij Sainz

Richting het einde van de race, nadat Leclerc de koppositie weer overnam van Verstappen, drong Carlos Sainz ook aan bij de Nederlander. Op het moment dat Sainz binnen DRS-afstand kwam viel zijn motor stil en ontplofde die. Er vloog een schokgolf langs de engine cover en Sainz moest met de nodige vlammen de race verlaten. "Dat kunnen twee dingen zijn en Ferrari roept daar nu natuurlijk nog niks over. Met alles wat ik zag dacht ik dat er een krukas ging. De andere kant kan zijn dat de batterij geklapt is. Daar zit ook koeling aan vast en dat zou ook vloeistof kunnen veroorzaken." Tevens ziet Mol een brand bij een kapotte batterij niet zo snel gebeuren. "Hij stond al heel snel aan de binnenkant in de fik. Totdat Ferrari vertelt wat er precies aan de hand is, ga ik ervanuit dat het iets in de blokken is geweest." Volgens Mol zou de brand een eventuele nieuwe motor voor Sainz kunnen kosten. 

Carlos Sainz Grand Prix Oostenrijk
Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Pedaalprobleem van Leclerc

Vlak voor het einde van de race horen we veel problemen bij Charles Leclerc. De Monegask had een gaspedaal wat vast bleef hangen. Even was de vraag of het veilig genoeg was om door te rijden en of hij eventueel een zwarte vlag met oranje stip kreeg. Met die vlag moet je de pits in om het probleem op te lossen. "Ga terug naar de Grand Prix van Canada. Daar hangt een stukje wing-emplate los op de auto van Kevin Magnussen, die moet naar binnen met de meatball (De zwarte vlag met oranje stip, red.). Hier hebben we een Ferrari die zelf zegt dat er iets mis is met het gaspedaal en het team ziet dat ook. Wat doe je als wedstrijdleider op dat moment. Je weet ook als je zegt dat ze naar binnen moeten dat het niet een klein dingetje is die ze zo oplossen. Ik weet niet of ze voor interne dingen in de auto ook die vlag kunnen geven", meent Mol. Een loshangend onderdeel zou gevaarlijk voor anderen kunnen zijn terwijl een probleem met de auto alleen voor het eigen team vervelend is.

Lees ook: Zak Brown ontkent Australische wissel bij McLaren

Lees ook: Charles Leclerc: Motorproblemen moeten opgelost worden

Lees ook: Marko verrast door hoge bandenslijtage

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden