Marko verrast door hoge bandenslijtage

door Patrick Wuite
Helmut Marko Oostenrijk

Helmut Marko is verrast door het gebrek aan snelheid en de hoge bandenslijtage van Red Bull in de Grand Prix van Oostenrijk, die Charles Leclerc en Ferrari wisten te winnen. De Oostenrijker had dat niet verwacht na de zege in de sprintrace op zaterdag.

Charles Leclerc zei het al op zaterdag na de sprintrace. "We kunnen ze (Red Bull) verslaan." Weinig mensen geloofden erin aangezien de Red Bull Ring de laatste jaren Verstappenland is op en naast de baan. Vorig jaar won Verstappen beide races in Spielberg, maar dit jaar zat die overwinning er niet in, ondanks een zege in de sprintrace en de pole position op vrijdag. De Ferrari in handen van Charles Leclerc was gewoon sneller op zondag en zuiniger op de banden en dat zag Red Bull-topman Helmut Marko niet aankomen.

"Dit is echt een verrassing", tekende Marko op aan Servus TV. "We hadden de pace niet en hadden last van hoge bandenslijtage. Maar op de laatste set banden hadden weinig slijtage en waren we zeer competitief. Heel raar dus."

Verstappen Leclerc Oostenrijk

Zorgen

En zo won Charles Leclerc zijn derde race van het seizoen en won Ferrari voor het tweede weekend op rij. Maar zorgen maakt Marko zich nog niet. "We hebben de schade nog beperkt vandaag. Het hele seizoen al zijn wij aan elkaar gewaagd. Het zit elk weekend in de details. Ik maak me geen zorgen. We hebben het kampioenschap hier niet verloren", besluit de Oostenrijker.

Lees ook: Charles Leclerc: Goed gevecht met Max Verstappen

Lees ook: Max Verstappen: Tweede is nog steeds een mooi resultaat

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Oostenrijk

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden