Zak Brown ontkent Australische wissel bij McLaren

McLaren Oostenrijk 2022

Zak Brown, de grote baas van McLaren, ontkent dat Daniel Ricciardo plaats gaat maken voor zijn jongere landgenoot en regerend Formule 2-kampioen Oscar Piastri. "Ricciardo blijft in 2023 gewoon bij ons."

Ted Kravitz, van Sky Sports, onthulde na de sprintrace in Oostenrijk dat de manager van Oscar Piastri, Mark Webber, zijn coureur graag bij McLaren wil stallen in 2023. En dat terwijl Daniel Ricciardo een contract heeft voor volgend jaar, maar de samenwerking tussen Daniel Ricciardo en McLaren verloopt allesbehalve soepel.

Ricciardo kan de hoge verwachtingen niet waarmaken en heeft 47 punten minder dan Lando Norris in de stand van het kampioenschap. Zak Brown was dan ook niet te spreken over de prestaties van Ricciardo en zette hem onder druk. Maar de 33-jarige Australiër vertrekt niet aan het einde van het seizoen, zo bevestigt Brown.

daniel ricciardo zak brown grid spanje

Steunen

"Hij blijft gewoon in 2023 en wij gaan er alles aan doen om hem weer sneller te maken. We weten dat hij races kan winnen voor ons. Dat heeft hij vorig jaar bewezen. Wij moeten hem de auto geven, waarin hij dat kan", aldus Brown tegenover Soymotor. "Wat we van hem vragen is simpel. Blijf in de buurt van Lando. Hij gaf toe dat vorig jaar geen goed seizoen was, maar toch won hij een race. We moeten hem dus blijven steunen", aldus de Amerikaan.

Lees ook: Mick Schumacher: Race was lastig, maar erg leuk

Lees ook: McLaren had puntenfinish niet verwacht

Lees ook: Valtteri Bottas: Ik had op meer gehoopt

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden