Valtteri Bottas: Ik had op meer gehoopt

Valtteri Bottas / Alfa Romeo / 2022

Valtteri Bottas heeft geen punten op de Red Bull Ring in Spielberg weten binnen te halen voor zijn team. De Finse coureur die vanuit de pitstraat startte, reed een knappe inhaalrace maar finishte uiteindelijk als elfde, net buiten de punten.

Bottas die als laatste startte had naar eigen zeggen een prima race en was ook heel dichtbij punten. De keuze om niet in de DRS-trein te blijven zitten, maar om vroeg een pitstop te maken was een goede beslissing. Een aantal rondes voor het einde van de race wist Bottas in een gevecht om de tiende plek Alexander Albon in te halen waarmee punten een zekerheidje leken. Echter werd Bottas in de laatste ronde van de race ingehaald door Fernando Alonso die op verse mediums reed. Desondanks is Bottas niet geheel ontevreden over het resultaat. "Het is jammer dat we niet de snelheid hadden om in de top tien te eindigen, al is de elfde plek wanneer je vanuit de pitlane start geen schande", aldus Bottas.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Valtteri Bottas (@valtteribottas)

Neerwaartse lijn

Net als de vorige race in Silverstone weet het Zwitserse team geen punten te scoren. Ook teamgenoot Guanyu Zhou kende niet zijn beste race van het seizoen en eindigde uiteindelijk als veertiende. Alfa Romeo lijkt sinds de Grand Prix van Canada iets van snelheid verloren te hebben ten opzichte van de concurrentie. Bottas geeft toe dat ook in Oostenrijk de auto snelheid miste. "We waren vandaag en eigenlijk het hele weekend niet snel genoeg. Ik hoop dat we wat snelheid vinden en dan over twee weken terugslaan", laat Bottas weten aan F1.com. Met een dubbelde puntenfinish voor het team van Haas, loopt de nummer zeven van het constructeurskampioenschap twaalf punten in op Alfa Romeo. Het gat tussen de twee teams bedraagt nog zeventien punten in het voordeel van Alfa Romeo.

Lees ook: McLaren had puntenfinish niet verwacht

Lees ook: Alpine tevreden over sterke auto

Lees ook: George Russell: Er had een podium ingezeten

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden