McLaren bevestigt IndyCar-kampioen Alex Palou na foute verklaring

door Frederique van Grinsven
Daniel Ricciardo auto silverstone

McLaren Racing heeft huidig IndyCar-kampioen Alex Palou toegevoegd aan hun line-up voor 2023. Het nieuws komt vlak na een verkeerde verklaring waarin ook het nu "oude" team van Palou, Chip Ganassi Racing, de kampioen bevestigt voor volgend jaar.

Palou won in 2021, toen pas in zijn tweede seizoen, de IndyCar-titel rijdend voor Chip Ganassi Racing. Dinsdagavond werd aangekondigd dat het contract met Palou bij het team van Ganassi verlengd zou worden tot en met 2023, inclusief citaat van de Spaanse coureur zelf. Iets wat volgens Palou helemaal niet klopt.

Palou ontkent op Twitter

In een reeks tweets laat de 25-jarige coureur weten dat hij zelf nooit een citaat heeft gegeven en als klap op de vuurpijl zegt hij niet verder te gaan met het team na 2022.

McLaren sleept Palou binnen

In plaats daarvan laat McLaren weten, enkele uren na het fiasco, Palou te hebben getekend voor 2023. 

In een daadwerkelijke verklaring laat de coureur weten: “Ik ben enorm blij om me als coureur aan te sluiten bij een iconisch team als McLaren. Ik kijk er naar uit om te kunnen laten zien wat ik kan doen achter het stuur van een Formule 1-auto en welke deuren dat kan openen." 

CEO van McLaren, Zak Brown is enthousiast over de aanwinst van Palou. "We hebben altijd gezegd dat we het beste talent bij McLaren willen. Alex is een ongelooflijk getalenteerde coureur die heeft gewonnen in elke serie waarin hij heeft gereden, en ik ben blij hem te verwelkomen in de McLaren-familie."

O'Ward en Herta

Hoewel McLaren niet specifiek aangeeft in welke serie Palou gaat racen, maakt hij in ieder geval onderdeel uit van het Testing of Previous Cars, oftewel het TPC-programma. Coureurs als Pato O'Ward en Colton Herta, die deze week zijn eerste F1-test voltooide op het circuit van Portimao, gingen de Spanjaard al voor.

Of Palou volgend jaar IndyCar rijdt met McLaren Arrow is dus niet bekend, maar McLaren zegt de line-up voor alle series, inclusief dus F1, binnenkort aan te kondigen. 

Colton Herta Portimao test McLaren

Herta test McLaren op Portimao. Foto: McLaren

Lees ook: F1 aan Tafel: Ferrari te snel, Red Bull te zwaar

Lees ook: Günther Steiner: Schumacher legde te veel druk op zichzelf

Lees ook: Michael Masi vertrekt officieel bij FIA

door Frederique van Grinsven

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden