Alex Palou IndyCar-kampioen, Herta wint slotrace

Palou-indycar

Alex Palou is de eerste Spaanse IndyCar-kampioen. Op het historische circuit in Long Beach wist hij de titel te pakken. Hij hoefde alleen maar bij de eerste twaalf te eindigen om dit te bereiken. Colton Herta wist de laatste race van het seizoen te winnen.

Op Long Beach werd de laatste race in het IndyCar-kampioenschap verreden. Ook deze keer blikt Ziggo Sport-commentator René Hoogterp terug op het IndyCar-weekend. “In theorie waren er nog drie kanshebbers, al had Palou wel echt de beste papieren.” Bij de eerste twaalf eindigen was goed genoeg voor de Spanjaard. “Het werd nog makkelijker voor Palou omdat concurrent O'Ward in de eerste ronde in de rondte werd getikt.” De Mexicaan kwam achteraan te liggen en na een aantal rondes viel hij zelfs helemaal uit. “Palou reed rustig mee in de kopgroep, hij zag dat Newgarden de race niet ging winnen dus werd al snel duidelijk dat hij de nieuwe IndyCar-kampioen werd.” De overwinning ging uiteindelijk voor de tweede keer op rij naar Colton Herta.

Seizoen met twee gezichten voor Veekay

“Voor de Nederlander Rinus Veekay leek het eindelijk weer een beetje de goede kant op te gaan.” Hoogterp liet weten dat de Nederlander zich met een goede strategie naar de eerste tien wist te rijden. “Later in de race kreeg Veekay problemen en zo viel hij de laatste race van het seizoen uit.” Volgens Hoogterp was het voor Rinus van Kalmthout een seizoen met twee gezichten. “De eerste helft met geweldige podiumplekken en natuurlijk zijn eerste overwinning. In het tweede deel kwam hij er niet aan te pas, mede door zijn gebroken sleutelbeen.” Uiteindelijk eindigt de Nederlander het seizoen als twaalfde.

De hele update van René Hoogterp is te horen op Grand Prix Radio.

Lees ook: Rinus ‘VeeKay’ blijft in 2022 bij Ed Carpenter Racing

Lees ook: Colton Herta wint IndyCar race op Laguna Seca

Lees ook: Renger van der Zande tweede in IMSA-race Long Beach

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden