Krappe deadline voor Red Bull

door Steffie van Hamersveld
max verstappen oostenrijk 2022

Red Bull Racing komt mogelijk in Frankrijk met nieuwe updates aan de auto. Zo laat het Duitse medium Auto Motor und Sport weten. De vraag is echter of de Oostenrijkse formatie deze deadline zal halen.

Waar Max Verstappen op de vrijdag en zaterdag in Oostenrijk nog oppermachtig leek, moest hij op zondag toch zijn meerdere erkennen in Charles Leclerc. De bandendegradatie bij Verstappen was op het circuit in Spielberg dusdanig hoog dat het team wil begrijpen hoe dit kon gebeuren. Eerder in Canada wist Verstappen de race te winnen, maar zat de Ferrari van Carlos Sainz hem op de hielen. Ook tijdens de Grand Prix van Engeland had de Italiaanse renstal de zaken goed voor elkaar en Ferrari lijkt het momentum terug te hebben.

De eerstvolgende stop op de kalender is het circuit in Paul Ricard. Dit circuit bestaat voor een groot deel uit snelle en vloeiende bochten, waar Ferrari momenteel het meeste uit lijkt te halen.

auto max verstappen oostenrijk
Foto: Red Bull Content Pool (Bryn Lennon/Getty Images

Mercedes in de gaten houden

Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner is het noodzakelijk om niet enkel naar Ferrari te kijken, maar zeker ook Mercedes in de gaten te houden. “Hun auto’s stuiteren niet meer zo erg, dus het zou goed kunnen dat ze weer vooraan mee gaan doen”, zegt Horner. Zijn team staat momenteel bovenaan in het rijders- en constructeurskampioenschap, maar de Brit weet dat er werk aan de winkel is om de kopposities vast te kunnen houden. Of Red Bull de updates daadwerkelijk klaar heeft voor Paul Ricard is een groot vraagteken.

Lees ook: Daniel Ricciardo vastberaden om bij McLaren te blijven

Lees ook: Michael Masi reageert na officieel vertrek FIA

Lees ook: McLaren bevestigt IndyCar-kampioen Alex Palou na foute verklaring

 

door Steffie van Hamersveld

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden