Helmut Marko: Volgen Schumacher op de voet

helmut marko grand prix van amerika 2021

Red Bull-talentenscout Helmut Marko heeft aangegeven dat het team de prestaties van Mick Schumacher nauwgezet volgt. De Duitse coureur is aan een goed seizoen bezig en dat is de Oostenrijker opgevallen.

"Natuurlijk volgen we Mick, net als dat we de andere jonge coureurs blijven volgen," sprak Helmut Marko in gesprek met RTL. "De punten de hij nu scoort zijn erg goed en ook in Canada had hij kunnen scoren als de techniek hem niet in de steek liet. De prestaties gaan steeds beter."

Kritiek

Schumacher kwam in het begin van het seizoen er niet aan te pas en dat kwam hem onder zware kritiek te staan. Ook Helmut Marko was toen erg kritisch. "Het lijkt erop dat hij onder de zware druk en de kritiek goed gedijt. Dan begint hij echte resultaten te laten zien", aldus Marko. "Dit laat hij zijn hele loopbaan al zo zien. Ook in de Formule 2 en Formule 3 duurde het even voordat hij scoorde."

Lof Binotto

Naast Marko was ook Mattia Binotto, teambaas bij Ferrari, erg te spreken over de prestaties. Schumacher is onderdeel van het opleidingstraject van het Italiaanse team. "We zijn erg blij met de prestaties van Mick. We hebben hem naar Haas gestuurd om zich te ontwikkelen en dat doet hij. We leiden hem op om Ferrari-coureur te worden."

Lees ook: FIA houdt voet bij stuk, aangekondigde maatregelen worden toegepast

Lees ook: AlphaTauri met upgrades richting Frankrijk

Lees ook: Lewis Hamilton kritisch op anti-discriminatie campagne: Loze belofte

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden