Donuts en strafpunt na Alonso's laatste Formule 1-race

44772269_514683419015578_9195505859655246195_n

Fernando Alonso nam gisteren met een elfde plaats in de Grand Prix van Abu Dhabi en een serie heerlijke donuts in stijl afscheid van de Formule 1.

https://www.instagram.com/p/Bqm9cs5hE2a/

Naast het grandioze eerbetoon van zijn collega-wereldkampioenen Lewis Hamilton en Sebastian Vettel op start-finish, kreeg Alonso ook een bijzonder presentje van de internationale autosportfederatie FIA. 

De stewards in Abu Dhabi kenden de Spanjaard na afloop van de race een strafpunt toe op zijn superlicentie, omdat hij zich niet aan de regels had gehouden in zijn duel om de tiende plaats met Kevin Magnussen. Tot driemaal toe had Alonso in dat gevecht de Bochten 8 en 9 afgesneden. Naast het strafpunt kreeg Alonso voor de overtredingen ook een tijdstraf van 15 seconden. Die hadden overigens geen invloed op zijn klassering: De McLaren-coureur bleef gewoon elfde. 

Alonso had voor het tot driemaal overtreden van de regels gediskwalificeerd kunnen worden, maar de stewards besloten met de hand over het hart te strijken en hem drie keer een tijdstraf van vijf seconden te geven. Terecht, vindt wedstrijdleider Charlie Whiting: "We waren verbaasd dat hij het drie keer op rij probeerde. Maar het was aan het einde van de race en ik denk niet dat het netjes zou zijn geweest om iemand als Fernando in zijn laatste race een zwarte vlag te geven."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen