Door komst budgetplafond kans groter dat Renault in F1 blijft

b4e8-9abe-f392-4949b58f64f1_bfd9f94f2739d2a2f7969d44ce7e56e6ac5138eb

Dankzij het akkoord over het budgetplafond zijn de kansen groter geworden dat Renault in de Formule 1 blijft. Renault-teambaas Cyril Abiteboul stelt dat de nieuwe kostenbesparende maatregelen goed zijn voor het Franse team.

"Het is een grote crisis, dus het is moeilijk om de wereldwijde economische gevolgen in te schatten, maar de dingen die nu in de F1 gebeuren: eerlijkere verdeling van prijzengeld, lager budgetplafond, zullen waarschijnlijk goed zijn voor ons", aldus Abiteboul in gesprek met Autosport.

Volgens Abiteboul ligt de limiet nu dicht op het niveau waarop Renault al werkt. Dat is niet alleen goed voor Renault, maar ook voor de gehele sport. "Het is een veel beter businessmodel in mijn opinie. Als de voorwaarden voor fabrikanten om mee te doen aan de sport in het verleden al goed genoeg waren, dan zijn ze in de toekomst nog beter."

De twijfel over Renaults deelname is tevens niet terecht omdat de autosport een belangrijk onderdeel is van de geschiedenis van het merk, volgens Abiteboul. "We zijn loyaal naar de F1 en het is belangrijk om dichtbij onze wortels te blijven, bij je geschiedenis. Niet alleen vanwege die loyaliteit, maar ook omdat dat klanten vandaag en morgen aanspreekt. Autosport heeft een uniek aandeel daarin."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden